Nagyházi Mariettától megtudhattuk, a soron következő aukció az 1994-es megnyitójuk óta a 250. alkalom lesz, hogy műkedvelők licitálhatnak a galéria aukciós termében. Kis történelmi visszatekintést kaphattunk az első alkalomról, amit a londoni Sotheby’s-szel közösen rendeztek. Akkor olyan nagy volt az érdeklődés, hogy voltak, akik egyszerűen nem fértek be az épületbe. A soron következő alkalom is hasonló tömegeket mozgathat, hiszen a film mogul gyűjteményében olyan elérhető kikiáltási áron induló tárgyak is szerepelnek, amik biztosan elcsábítják majd a mozirajongókat.

Ahogy Geszti Péter kiemelte, barátja filmes gyűjteményének részét képezik olyan ritka és egyedülálló relikviák, mint Alan Parker kézi rajzai, forgatások kulissza fotói és a Rambo trilógia kései. A több mint 1000 tárgyat felsorakoztató gyűjteményben ritka régiségek és filmes relikviák mellett található két autós csemege is: egy 1400-as évekből való kerék, valamint Andy 2007-es Bentley Continental GTC-je.

A Kaliforniában vásárolt majd később Magyarországra importált luxusautót többször is láthattátok Budapest utcáin, rendszeres használatban volt. Nem is csoda, a közel 2,5 tonnás bálna fényűző kényelme és az 5998 köbcentis W12-es ikerturbós motor tökéletesre hangolt teljesítménye még a kevésbé autóőrülteket is magával ragadja.

A licitálni vágyók kedvéért elárulhatom, az aukciós ház elmondása alapján az autó kiváló állapotnak örvend, kikiáltási ára 10 millió forint lesz. A legutóbbi kötelező szervizt a bécsi Bentley szalon végezte, az autóban pedig valamivel több, mint 47 ezer mérföld van. USA importról beszélünk, ezért a tengerentúlon oly nagy sikert arató, tükörfényesre polírozott kerekeken gördül a négykerekű yacht.

Ha szeretnéd élőben megtekinteni a gyűjteményt, 2019 november 26.-án megteheted, ugyanis délután 4-kor tárlatvezetést tart az aukciós ház. Amennyiben ellenállhatatlan vágy támad benned valamilyen relikvia iránt, 2019. december 7.-én ott a helyed a Nagyházi galériában, de érkezz időben, mert a 14 órakor induló licitre valószínűleg csak akkor lesz helyed, ha az elsők között vagy.

A Bentleyről készült képeket köszönjük a Nagyházi galériának.