szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egyedi Land Rover viszi végső nyughelyére Fülöp herceget

2021. április 12. | 14:49

A temetésre április 17-én, szombaton kerül sor.

Fülöp herceget az a Land Rover viszi utolsó útjára, amelynek megtervezésében korábban személyesen segédkezett, tudta meg a Daily Mail. A 99 éves korában elhunyt edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő férjétől április 17-én, szombaton vesznek végső búcsút, közölte a BBC.

A herceget a mérnöki tudományok és a tervezés is vonzotta életében, és a Land Rover Defender 130 nevű katonai jármű létrehozásában is részt vett. Korábban maga kérelmezte, hogy az egyik ilyen járműben vigyék őt a végső nyughelyére.

A terepjárót a Foley Specialist Vehicles építette, amely Land Rover modellek átalakítására specializálódott, ezt a tevékenységét 1966 óta űzi. Ez a bronzzöldre festett Defender galvanizált alvázzal és kézzel épített karosszéria-elemekkel rendelkezik. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag meghibásodna szombaton, akkor egy másik ugyanilyen kinézetű és specifikációjú járgány ugrana be a helyére. A Land Rover egyébként régóta szoros kapcsolatot ápol a királyi családdal, ami nem meglepő, hiszen az egyik leghíresebb brit autómárkáról van szó.

A koporsó a windsori kastélyban kerül a gépkocsiba a gránátos őrség jóvoltából. A terepjárót a herceg saját zászlaja, tengerészsapkája és kardja fogja díszíteni, emellett virágok is kerülnek rá. A Land Rover a tervek szerint sétatempóban, nagyjából 8 perc alatt teszi majd meg az utat a kastélytól a Szent György-kápolnáig. A gyászmenet során a brit fegyveres testületek tagjai adnak díszőrséget, a járművet a királyi család tagjai gyalogszerrel követik.

A járműből a brit királyi tengerészgyalogosok emelik ki a koporsót, majd beviszik azt a kápolnába, ahol aztán egyperces csönddel tisztelegnek a herceg előtt. A szertartást követően további kéthetes gyászidőszak veszi kezdetét az Egyesült Királyságban.

Motor1

The Drive

Index

Félig kombi, félig SUV a Citroën új modellje, a C5 X Szuper videó készült az egyik legkülönlegesebb BMW-ről

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!