csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eladó Post Malone McLaren Senna XP-je

Post Malone rapper tulajdonát képezi az egyik experimental prototype Senna, most áruba bocsátja, 1,7 millió dollárt kér érte.

A kifejezetten versenypályákra tervezett McLaren Senna a maga 500 darabra limitált készletével már önmagában ritkának számít, létezik azonban egy másik változata is, amiből mindösszesen három darab készült. Tavaly mutatta be a McLaren a Senna XP kísérleti prototípust, amelyet az autógyártó Special Operations részlege épített, ezzel emlékezve Ayrton Senna legnagyobb eredményeire a Forma-1-ben.  Mindhármat a gyártó Beverly Hills-i kereskedésében árulták, nem is kellett sok idő, hogy mind gazdára találjon, az egyiket a híres rapper, Post Malone vásárolta meg. A 2020-as Billboard Music Awardson legtöbb díjat bezsebelő rapper most eladja szupersportkocsiját.

A DuPont Registry által eladásra kerülő Senna XP egy különleges, Master of Monaco Edition, amely Ayrton Senna Monte Carlóban szerzett győzelmei előtt tiszteleg. A feltűnő vonalvezetésű, karbonszálas karosszéria vörös és fehér színezéssel, valamint egy kézzel festett zászló a szárnyon azonnal magára vonzza a tekinteteket. A szárny oldalán megtalálható a 12-es szám, ami Senna rajtszámára utal.  A speciális kagylóüléseket vörös valódi bőr borítja, a fejtámlákba pedig Monaco zászlaját hímezték. A műszerfalon és a kormánykeréken vöröses színű karbon betéteket helyeztek el, és különleges embléma jelzi az autó egyediségét.

Az eredeti Sennához hasonlóan az XP verziót is egy 3,9 literes, ikerturbós V8 hajtja, amely 789 lóerőt és 800 Nm nyomatékot produkál. Mindez az erő egy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltón keresztül jut a hátsó kerekekhez, amely lehetővé teszi, hogy az autó kevesebb mint 3 másodperc alatt produkálja a 0-100-as gyorsulást, végsebessége pedig 335 km/h.

Ez a különleges autó mindössze 236 kilométert tett meg, reméljük a következő gazdája többet használja majd, és rendszeresen autózik vele versenypályákon.

Post Malone annak ellenére, hogy 1,4 millió amerikai dollárért vette meg az autót, most 1,7 milliót kér érte, végül is, egy ilyen különleges és alig használt darabért talán el is nézhető ez is kis áremelés.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!