A 15 legjobb versenypálya Amerikában

Közzétéve:
2019-02-15, 14:25

Bakancslistás nyomvonalak, melyeket érdemes meglátogatnod, ha az USA-ba látogatsz

Társszerző: Hajdu Balázs

1. Lime Rock Park 

Lime Rock nem a legtechnikásabb pálya a listán (mindössze egyetlen balkanyar van, a többi mint jobbos), ám a versenyzők nagyon szeretik. Elsőre könnyűnek tűnik, azonban évek kellenek az elsajátításához.

Lime Rock Park 

2. Mid-Ohio Sports Car Course 

A Mid-Ohio nem tett szert világhírre, ám az amerikai versenyzők kiválóan ismerik. Tele van komoly kihívást jelentő kanyarokkal, a látkép pedig lenyűgöző. Ha Amerikában jársz, és autórajongó vagy, kötelező ide ellátogatni.

Mid-Ohio Sports Car Course 

3. Thunderhill Raceway 

A Thunderhill versenypálya Észak-Kaliforniában található, két órára San Franciscótól. Tele van padlógázzal vett kanyarokkal, szintkülönbséggel, nagyon izgalmas aszfaltcsík.

Thunderhill Raceway 

4. Barber Motorsports Park

A Barber Motorsports Park az egyik legújabb pálya a listán. 2003-ban nyitották meg, itt rendezik az alabamai IndyCar futamot. A pályát néhány érdekes szobor veszi körül. Gyors kanyarok, szintkülönbség jelent kihívást a pilóták számára.

Barber Motorsports Park

5. New Jersey Motorsports Park 

Ahogy a névből is kiderül, ez nem csak egy versenypálya, hanem különböző pályák gyűjtőhelye. Van itt Thunderbolt (Dörgés) és Lightning (Villámlás) névre hallgató aszfaltcsík, és gokart pálya is.

New Jersey Motorsports Park 

6. Virginia International Raceway 

Ez a pálya az egyik legkomolyabb kihívást jelenti a pilóták számára Amerikában. Gyors kanyarok, nehezen belátható szakaszok jellemzik. A legjobbaknak is éveket kell gyakorolni, hogy sikerüljön összerakni a tökéletes kört.

Virginia International Raceway 

7. Sonoma Raceway

A Sonoma Raceway (korábban Sears Point Raceway és Infineon Raceway) talán nem annyira híres, mint a listán szereplő többi pálya, ám az amerikaiak tudják, hogy ez az egyik legszórakoztatóbb aszfaltcsík.

Sonoma Raceway

8. Sebring International Raceway 

A 12 órás Sebringi viadalra a világ minden pontjáról érkeznek versenyzők és szurkolók egyaránt. Ezt a hosszútávú versenyt 1950-ben rendezték meg először. Nagyon szórakoztató autókat láthat itt a közönség, sokan a Le Mans-i 24 órásra készülnek fel ezen a versenypályán.

Sebring International Raceway 

9. Daytona International Speedway 

A Daytona versenypálya leginkább a NASCAR versenyről ismert, ám itt tartják a Rolex 24 órás, hosszútávú viadalt is. A verseny tele van akciókkal és utolsó pillanatban bekövetkező meglepetésekkel.

Daytona International Speedway

10. Road Atlanta

A Road Atlanta gazdag történelme és különleges vonalvezetése miatt híres. Egyszerűen jó itt lenni, az emberek is kedvesek és lenyűgöző a látkép. A pálya egyik jellegzetessége az 1,6 kilométer hosszú egyenes, és a boxutca bejérata előtt található jobbkanyar. Ehhez a pályához bátorság kell.

Road Atlanta

11. Watkins Glen International

Már nem rendeznek itt Forma-1-es futamot, viszont továbbra is a Watkins Glen Észak-Amerika egyik legfontosabb versenypályája. New York államban, a Finger Lakes régióban található. Számos gyors kanyar és hatalmas egyenesek jellemzik, ideális terep a lóerővel gazdagon megáldott autók számára.

Watkins Glen International

12. Circuit of the Americas

A Circuit of the Americas a Forma-1-es Amerikai Nagydíj jelenlegi otthona. A modern Forma-1-es pályákhoz hasonlóan, itt is gyors kanyarok vannak, és hatalmas a bukótér. A leszorítóerő nagyon hasznos tud lenni. A pálya kiemelkedő része az első kanyar.

Circuit of the Americas

13. Road America

Néhányan még mindig az országúti versenyzés központjának tartják. Minden megtalálható itt, ami egy kitűnő versenypályán szükséges: szintkülönbség, hosszú egyenesek, különböző típusú kanyarok. Ehhez járul hozzá a lenyűgöző látkép.

Road America

14. Indianapolis Motor Speedway 

Igen, ez egy ovális pálya. Ez a világ legnagyszerűbb oválisa, mely otthont ad a világ egyik legnagyobb autóversenyének, az Indy500-nak. Fernando Alonso egyszer a Monacói Nagydíjat kihagyva jött el ide, hogy induljon a viadalon. 

Indianapolis Motor Speedway 

15. WeatherTech Raceway Laguna Seca 

Elképesztő vonalvezetés, szintkülönbség, és még ennél sokkal több. Laguna Seca, egy fantasztikus versenypálya. A pálya története hihetetlenül gazdag, nagyon sok autórajongó zarándokhelye.

WeatherTech Raceway Laguna Seca 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

R&T

Kapcsolódó írások

60 év – Laguna Seca
2017. szeptember 11.
Laguna Seca a világ egyik legkülönlegesebb versenyhelyszíne, mely igazi zarándokhely a motorsportok kedvelőinek.
önvezető autó
2019. június 19.
Július 1-től új korszak köszönt be az önvezető autózás történetében.

További hírek