2021. december 03. | 11:18

A lengyel futballsztár nem használta sokat az olasz sportautót.

Nem Cristiano Ronaldo az egyetlen futballsztár, aki a vagyonából előszeretettel vásárol szuperautókat. A világ egyik legjobb csatára, Robert Lewandowski is szereti a szép és gyors verdákat, pár éve például egy Ferrari 488 Spidert rendelt magának, ami most eladóvá vált.

A fehér Ferrari 488 Spider 2018-ból származik, és dokumentáció igazolja, hogy a Bayern München labdarúgója volt a jármű tulajdonosa. Hogy miért adott túl rajta, azt nem tudni, lehet, hogy ráunt a modellre és lecserélte azt egy Ferrari F8 Spiderre – persze mindez csak feltételezés a CarBuzz részéről.

Az viszont biztos, hogy az eBay-en árult 488 Spider jelenleg Lengyelországban, egészen pontosan Gdynia városában található. Az eladó közvetlenül a futballsztártól vásárolta a 3,9 literes, V8-as motorral szerelt olasz sportautót. Az illető elmondása szerint a járművet Lewandowski ízlésére szabta a Ferrari, így kerültek fekete csíkok az autó elejére, de a hátul látható kis rendszámtábla sem gyári darab.

A hirdetés szövege szerint az autóval ezidáig mindössze 6150 kilométert tettek meg, a hozzá járó gyári garancia pedig 2022. szeptember 21-ig érvényes. Az eladó arra is felhívta a figyelmet, hogy a fehér színű Ferrari egész életében garázsban lakott, ennek is köszönheti kitűnő állapotát. A licit december 10-én zárul.

A 488 Spidert hajtó V8-as maximális teljesítménye 670 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 760 Nm. A sportautó 3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100-ra, végsebessége pedig 325 km/óra.