Eladó a világ egyetlen gőzmeghajtású, hatkerekű Jeepje

Közzétéve:
2018-12-20, 08:00

208 liter víz felhasználásával 2,4 kilométert tud megtenni ez a monstrum átlagos utcai tempóval

Társszerző: Hajdu Balázs

Az elmúlt években tucatnyi eladó Jeepet láttam már, beleértve egy 6x6-os, HEMI (félgömb alakú égésterű) meghajtású Wranglert, valamint Steve McQueen harci Jeepjét. Amiről most lesz szó, az talán a legfurcsább, legmegdöbbentőbb jármű, mely a legendás Jeep logót viseli. Nem mellesleg: a gép eladó.

6x6 Jeep Wrangler

Íme a Loco Hauk, melyet a Hauk Designs chambersburgi (Pennsylvania) vállalata tervezett. A „loco” név abból ered, hogy a Wrangler gőzmeghajtással működik. Tulajdonképpen egy 1600 köbcentis, V4-es, egyoldali működésű, merülődugattyús, tányérszelepes, egyenáramú gőzgépről van szó. Az erőátvitelért egy hatsebessséges NSG370 kéziváltó felel. Elég komoly cucc. 

A „loco” az SUV kerekeinek számára is utal – négy helyett ugyanis hat szerepel ebben a konfigurációban. Természetesen nem a hatékonyság a projekt fő célja: 208 liter víz felhasználásával képes ez a monstrum 2,4 kilométer megtételére 45 és 55 km/h közötti sebességtartományban.

6x6 Jeep Wrangler

Ez a gép most eladó, ám sajnos már a gőzgép nélkül. Az alkotók úgy fogalmaztak, „inkább visszaadják a gőzhajtóegységet a múzeumnak”, viszont a „szörnyeteg többi része eladó”. Az árról nem lehet tudni semmit, az biztos, hogy a csomag része a kézi sebességváltó, a váltóház, kerekek, gumik és tengelyek.

A gőzgép beszerelése miatt számos módosításra volt szükség, így anélkül a jármű talán használhatatlan. A tervezési megoldások miatt azonban érdemes jobban szemügyre venni. A Wrangler-alapú 6x6 egy másik projekt kiindulópontja is lehet, vagy egyszerűen értékesíthető egy exkluzív járműveket gyűjtő fanatikusnak. Mindegy ki lesz az új tulajdonos, jó lenne ismét az utakon látni ezt a monstrumot.

Forrás:
Címkék:

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo Stelvio
2018. december 05.
A soron következő Alfa Romeo SUV-t a márka pomiglianói üzemében fogják gyártani és a Jeep Renegade architektúráját alapul véve készül majd el.
A méret a lényeg: Jeep Grand Cherokee Summit - TESZT
2017. június 09.
A Jeepnek az európai ízléshez kellet igazítania a járműveit, ez sikerült is: a dízel motorral szerelt Grand Cherokee jó húzásnak bizonyult
Itt van 7 Jeep, melyet a 2018-as Moab Safarira terveztek
2018. április 08.
Az 52. Húsvéti Moab Jeep Safarin hét új koncepciót mutattak be a nagyközönségnek, vannak közöttük igencsak vagány monstrumok.
Frissített változat érkezik szeptemberben a Jeep Renegade-ből!
2018. június 22.
Megújítják a Jeep Renegade-et. Igen, azt a Renegade-et, amely korábban rekordértékű eladást eredményezett a márka számára Európában!