Eladósorban Paul Walker néhány legendás autócsodája!

Közzétéve:
2019-12-17, 10:56

Licitálni lehet az autóbalesetben elhunyt színész 5 darab különleges M3-as BMW-jére.

Aukciós kalapács alatt az ún. Paul Walker Collection. Az árverésen felsorakoztatott gyűjteményben olyan egyedi gépezetek sorakoznak, mint például az LTW, vagyis lightweight, azaz a könnyített súlyú BMW E36 M3, ami könnyebb, mint a mezei kivitel.

Paul Walker és Mk4 Toyota Supra

Paul Walker, amerikai színész, autófanatikus, karitatív személyiség halála óta immár 6 év telt el. 40 éves korában hunyt el, amikor az autó, aminek anyósülésén utazott összetört, majd lángra kapott.

Talán Brian O’Conner becenevéről volt a legismertebb, amit a The Fast and the Furious (Halálos iramban) franchise filmek alkalmával kapott. Karaktere nem is passzolhatott volna jobban hozzá, hiszen csakúgy, mint a filmben, a való életben is erős szenvedély kötötte a színészt az autókhoz – imádta a vezetést, a versenyzést, ahogyan imádott róluk beszélni és gyűjteni is azokat. Valójában az évek során számos japán különlegességet, limitált szériát, amerikai izomautót és európai versenyautót tudhatott magáénak.

BMW M3 kupé

A híres Paul Walker Collection egy bizonyos része tehát aukcióra kerül. A gyűjtemény részét képezi a már említett E36 M3 is. A kollekcióban szereplő járművek egytől-egyig kifogástalan állapotban vannak. Ezt azt jelenti, hogy úgy érdemes rájuk ajánlatot tenni, hogy szem előtt kell tartani, hogy gyári formátumban, kevés mérfölddel a számlálójukban kerülnek a kalapács alá. A fenti képen egy 1995-ös évjáratú, LTW BMW M3 Coupé látható.

BMW M3 kupé motortere

A könnyített M3-asokat a BMW kifejezetten az IMSA (International Motor Sports Assotiation) Firehawk versenysorozat homológizálására építette. Mindössze körülbelül 120 példány készült el a különleges sorozatból.

BMW M3 kupé 1995

Az LTW versenyautókat, amint azt a nevük is sugallja oly módon készítették el, hogy a karosszériát megfosztották az összes „fölösleges” hardvertől. Az autón nem volt hangtompító, ahogyan légkondi és rádió sem. Az ajtókat alumínium elemekkel helyettesítették, a gyári üléseket könnyített ülések váltották fel. A BMW 3,0 literes, S50B30 névre hallgató, soros elrendezésű, hathengeres motorja 240 lóerőre lett felhúzva, a kép pedig egy 5-fokozatú manuális váltóval és egy LSD difivel (Limited Slip Diferential), másnéven sperr diferenciálművel lett teljes.

A Paul Walker Collection megtekinthető a Barrett-Jackson weboldalon. A Scottsdale városában, Arizona államban megrendezett árverés 2020. január 11-19 között zajlik.

Kapcsolódó írások

Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek