Elektromos rollert a népnek! – mondja a BMW

Közzétéve:
2019-05-28, 05:11

A BMW közösen fejlesztette ki újdonsült elektromos rollerjét a Micróval, a Micro Scooter megalkotóival

A BMW szerint 2019-ben új trend köszönthet be az elektromos mobilitás világába, ez pedig egyet jelent az elektromos rollerekkel. Ezek az eszközök a mindennapi közlekedés okos alternatívájaként szolgálhatnak, ezért döntött úgy a BMW Lifestyle, hogy a fiatal és idősebb korosztály számára egyaránt 2019 szeptemberétől elérhetővé teszi elektromos roller állományát.

BMW E-Scooter minden szögből

 

Az úttörő BMW E-Scooter létrejötte azt is bizonyítja, hogy a BMW Group sikeres együttműködésre tudott lépni a Micro nevű vállalattal. A roller nem más, mint az innovatív technológia ötvözete a minőségi tervezéssel.

A BMW E-Scooter legfeljebb 20 km/h-s sebességet tud elérni, ami egyáltalán nem mondható rossznak. Más elektromos rollerek, amik ugyanezt teljesítik, 320 dollárba (kb. 93 100 forint) kerülnek, ezzel szemben a BMW rolijáért viszont már 890 dollárt, nagyjából 260 000 forintot kell kipengetni.

Az eszköz hatótávja 12 km, bár ezzel sem emelkedik ki a piacon lévő olcsóbb árkategóriás elektromos rollerek közül. Viszonylag kisteljesítményű, 15 W-os motorjával nem célszerű hegyet mászni vele, azonban a városi cirkálás tökéletesen kivitelezhető vele. Ami jó hír továbbá az az, hogy a lítiumion akkumulátor maximális feltöltése mindössze két órát vesz igénybe! A felfüggesztés, a LED-es világítás és az összecsukható szár minőségi kialakítást kaptak.

BMW elektromos rollerek minden korosztálynak

Amennyiben még ebben az évben szeretnél hozzájutni egy BMW-fejlesztésű elektromos rollerhez, bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, hiszen ha már egy prémium márkáról van szó, a német vállalat nem teheti meg, hogy ilyesfajta, szintén prémium kiegészítőit olcsón árulja.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek