Elektromos SUV viseli majd a Mach E nevet?

Közzétéve:
2018-12-05, 15:53

A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt

A Ford már jó előre figyelmeztette a Mustang rajongókat és tulajdonosokat, hogy a Mach 1 név visszatér a gyártó asztalára, és várhatóan egy teljesen elektromos SUV kapja majd. Nos az izgalmasnak szánt hír nem igazán nyerte el a Mustangosok tetszését. Sőt amennyire autós vonatkozásban ilyet mondhatok, kisebb tömeghisztériához vezetett. A gyártó valószínűleg a masszív ellenállásnak köszönhetően határozott úgy, hogy a 2020-ban érkező elektromos SUV neve inkább Mach E lesz.

Elsőként a The Drive magazinban jelent meg, hogy a Ford november 26-án levédette a „Mach E” és a „Mach-E” kifejezéseket az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalában. A korlátozás gépjárművekre vonatkozik, nevezetesen az elektromos járművekre, személygépkocsikra, teherautókra, sporteszközöket szállító járművekre, terepjárókra és azok kiegészítő szerelvényeire és jelvényeire, beleértve a fémrendszámtáblatartó kereteket is.

Ford Mach E tanulmányrajz szemből

A Ford egyik munkatársa, aki nem óhajtotta nevét nyilvánosságra hozni, elmondta, hogy a Mach E név még bőven a tárgyalóasztalon kuksol, hiszen több vezetői megbeszélés előzi még meg a végleges döntést. Ez a bizonyos személy nyilatkozott a MotorAuthoritynek is, miszerint az, hogy a márkanév le lett védve, még nem feltétlenül kell számítani új üzleti vonalra, vagy termékre!

Az érkező SUV prototípusát tesztelő munkatársakat már kiszúrták néhány alkalommal, a gyártó pedig szeptemberben adott ki egy árnyékos tervrajzot, ami tisztán mutatott az azóta már bemutatott új Mustang vonalaiból néhányat. A Ford emberei szerint az érkező elektromos hatótávja meghaladja majd a 480 km-t is.

További pletykák szerint a Ford nem csak egy elektromossal áll majd elő 2020-ig, hanem egy hibrid hajtáslánccal szerelt Mustang modell is napvilágot lát. Ennek a modellnek szerintem sokkal jobban állna a Mach E név, mint egy a már jólmegszokott póniautó sorozattól teljesen független szériának. Úgy gondolom a Mustang tulajok és rajongók már a hibrid verziót sem fogják jó szívvel fogadni hiszen a Ford Mustang mindig is a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb izomautói közé tartozott, ami pedig szorosan összekapcsolódik a hangos és bivalyerős fogalommal. Majd meglátjuk, hogy ismét egy downsized turbós csodát kap-e a nagy közönség, vagy csak egy mild-hybrid támogatást.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek