Elismerésben részesült a Volvo és a BMW!

Közzétéve:
2019-05-20, 16:03

Az Intellichoice.com jóvoltából a két luxusmárka együttesen nyerte el a legértékállóbb járművekre vonatkozó kitüntetést. Mindez arra enged következtetni, hogy bizony vannak olyan prémiumautók, amelyek lehet, hogy nem ütnek lyukat a pénztárcádon!

A vásárlók sok esetben nem társítanak értéket megvásárolt vagy megvásárlandó luxusautójuk mellé, hiszen ha tudat alatt is, de tisztában vannak azzal, hogy amint kigördülnek vele a szalonból, már abban a pillanatban rengeteget veszít árából minden modell. Az extrém értékcsökkenés és a hihetetlenül magas beszerzési árak mellett a prémiumautók esetében természetesen érdemes a már-már felháborító mértékű karbantartási, illetve fenntartási költségekkel is számolni.

Volvo S60, vörös színben

Az IntelliChoice nyilvánosságra hozta a 2019-es év legjobb összértékét képviselő járművek nyerteseit, majd az amerikai MotorTrend magazinnal közösen döntöttek afelől, hogy vajon az ügyfelek hozzájuthatnak-e a piacon olyan luxusautókhoz, amelyek nem követelnek meg egy vagyont működőképességük, vagy akár a hosszú élettartam elérésének érdekében.

Az IntelliChoice számos tényező figyelembevételével választja ki nyerteseit, mint például a gépjármű-biztosítási díjak, értékcsökkenés, karbantartás vagy éppen az üzemanyag fajtája. Ezek mindegyikét monitorozniuk kellett ahhoz, hogy meg tudják határozni, mennyi pénzt igényel egy adott jármű működtetése a versenytársakhoz mérten. A jármű felszereltségi szintje is befolyással lehet az árakra, a különbség pedig sok esetben megdöbbentő.

A továbbiakban arról olvashatsz, minek köszönhető, hogy a Volvo S60 és a BMW 5-ös sorozat érdemelte ki a 2019-es évre szóló legértékállóbb járműnek járó díjat a szedánok kategóriájában.

Volvo S60 vörös színben oldalról

A kompakt prémium autók közül a Volvo S60 győzedelmeskedett többek közt alacsony biztosítási, finanszírozási és tulajdonosi költségeivel, ötéves intervallumot vizsgálva. A második és harmadik helyre befutó BMW 430i és 440i Gran Coupéhoz képest a Volvo összköltsége 3 735 dollárral (kb. 1 090 620 forint) bizonyul olcsóbbnak az előbbinél, míg 6 753 dollárral (kb. 1 972 000 forint) az utóbbinál.

Volvo S60 szürke és vörös

Mindemellett az S60 javítási költségei 1 120 dollár, vagyis mintegy 327 ezer forint környékén tetőznek, amellyel még mindig jobban járhat az ügyfél, hiszen a BMW tulajdonosoknak 288 dollárral (kb. 84 000 forint) kell többet fizetniük a szerelőnek ötéves viszonylatban. Ez egy kiváló példa arra, hogy szemléltesse, a felszereltségi szint ténylegesen sokat számít és sokban befolyásolja az öt évre vonatkozó tulajdonosi költségeket.

BMW 5-ös sorozat kék színben

A BMW-k a legtöbb luxusautóhoz hasonlóan magas karbantartási költségeket követelnek, ám az IntelliChoice adatai alapján úgy tűnik, az 5-ös sorozat kissé ellentmond ennek a tendenciának. Az 5-ös tulajdonosoknak öt év alatt 67 244 dollárt (kb. 19 600 000 forint) kell kifizetniük autójuk után, amely a vártnál 3 819 dollárral (kb. 1,1 millió forint) olcsóbb.

BMW 5-ös sorozat hátsó része

Az 5-ös széria biztosítási költségei is meglehetősen kedvezőnek mondhatók, hiszen kevesebb, mint 10 000 dollárt (kb. 2 900 000 forint) igényel. Górcső alá vetve a második helyre befutó Lexus GS-sel és a bronzérmes BMW Alpina B7-tel, az 5-ös a legolcsóbbak közé tartozott az információk szerint. Ötéves időtartam alatt azt gondolnád, értéke rohamosan csökken, ám az IntelliChoice megállapítása szerint ebben az esetben 36 000 dollárral, mintegy 10,5 millió forinttal érdemes számolni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek