2022. március 01. | 14:37

A limitált szériás sportkocsi még az alap Chironnál is erősebb lesz.

A Bugatti Centodieci a valaha gyártott egyik legexkluzívabb hiperautó lesz, a tervek szerint mindössze 10 darab épül belőle. Annak ellenére, hogy a Centodieci gyártása még el sem kezdődött, az egyik áhított sportautó máris eladósorba került – brutális árat emlegetnek a négykerekűvel kapcsolatban.

Bugatti Centodieci
A Centodieci prototípusa (Fotó: Bugatti)

Az említett példányt az egyik japán luxusautó-kereskedés kínálja megvételre a James Edition holland luxuspiacon. Itt érdemes megjegyezni, hogy valójában nem az autóról van szó, csupán a birtoklás jogáról, hiszen ki kell várni, mire ez a sorozatszámú példány elkészül. Ennek ellenére feltehetően számos milliomos érdeklődését felkeltette már a hirdetés. Ez a Centodieci a tervek szerint 2023 januárjában érkezik meg az olaszországi Bologna városába, az eladó 14 millió dollárt (aktuális árfolyamon számítva 4,7 milliárd forintot) kér érte.

Bugatti Centodieci
Fotó: Bugatti
Bugatti Centodieci
Fotó: Bugatti

Az autógyártó szerint a vásárlók 2022 vége előtt számíthatnak a limitált szupersportkocsira leszállítására. Cristiano Ronaldo 2020-ban állítólag 9 millió dollárt fizetett előre a fenevadért, ennek tükrében még inkább borsosnak tűik a 14 millió dolláros árcédula.

Bugatti Centodieci
Fotó: Bugatti

A névtől eltekintve (a Centodieci olaszul 110-et jelent), a kisebb patkó alakú hűtőrács és az oldalablakok mögött elhelyezett öt kerek légbeömlő is az EB110-re emlékeztet. A ritkaságot a 8,0 literes, négy turbós W16-os motor hajtja, amely 1600 lóerő leadására képes – vagyis az újdonság erősebb lesz, mint az alap Chiron (az kereken 1500 lóerős). A Bugatti új szörnyetege 2,4 másodperc alatt lő ki álló helyzetből 100 km/órára, az elektronika 380 km/órás végsebességet engedélyez.