Elkészült a cowboyoknak szánt Bentley Bentayga!

Közzétéve:
2019-09-19, 13:25

Ez történik, ha egy prémium texasi autókereskedés összeáll egy legendás amerikai kalapgyártóval.

Napjainkban már szinte lehetetlen nyomon követni, hogy milyen autómárkák szövetkeznek, vagy éppen kooperálnak különféle ruha, vagy egyéb termékeket gyártó és forgalmazó cégekkel. A jelenlegi trió is rendkívül szokatlan, ugyanis az angol luxusmárka texasi kereskedése, a Bentley Dallas, a Mulliner tuning műhely és a Stetson kalapgyártó manufaktúra együttesen alkotta meg a Bentayga Stetson Editiont.

Bentley Bentayga Stetson Edition

A modell kizárólag a Bentley Dallasnál érhető el és maga a Bentley Mulliner műhelye készítette. Háromféle színben kínálják, amelyeket a Stetson ikonikus cowboy kalapjai ihlettek:

A number one színárnyalat az úgynevezett White Sand vagyis a Fehér homok, amely a Stetson Silverbellyjére (ezüst szín) emlékeztet. A kalapgyártó cég ezt a színt az Open Road kalapnál alkalmazta, amely olyan hírességek fején fordult meg, mint például Bob Dylan és Winston Churchill. Az ügyfelek szintén választhatnak a Dark Cashmere (sötét kasmír) és az Onyx árnyalatok közül, amely színeket jellegzetesen a klasszikus 100X El Presidente kalap testesítette meg.

Bentley Bentayga Stetson Edition logo

Bentley Bentayga Stetson Edition beltér

Számottevőbb változások azonban a kabinban történtek, ahol igazi texasi hangulat fogadja az utazókat. A tulajdonosok többek között tevebőrrel és égetett tölgyfa-díszítésekkel találkoznak. Az ülések, ajtópanelek és a padlószőnyegek gyémánt alakú steppelt mintákkal lettek ellátva. A legszebb anyag, amit a járműben alkalmaztak a műszerfalnál elhelyezett furnérozott borostyán fabetét. A Stetson feliratot kívül a C oszlopon, a fejtámlák alatt, valamint a küszöbökön helyezték el.

Bentley Bentayga Stetson Edition varrás

"A Stetson és Bentley közötti együttműködés két legendás örökség nevét ötvözi, hogy páratlan élményt nyújthasson a nyugati rajongók számára" – mondta Xiao Li Tan, a Stetson elnöke.

A legelső kiadás a Bentley Bentayga Stetson Editionből a texasi kereskedésben kapható és ára nem kevesebb, mint 246 578 amerikai dollár, ami átszámolva nagyjából 74 millió forintnak megfeleltethető összeg.

Kapcsolódó írások

Bentley Bentayga
2018. október 04.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.  
Bentley Continental GT Convertible
2018. november 28.
Bemutatták az új Bentley Continental GT-t, amely tetejét félúton elhagyva, cabrio formátumban érkezett

További hírek