péntek - 2023. január 27.
0 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Elmesélte egy vlogger, hogy milyen érzés, ha lebüntetőfékeznek - VIDEÓ

2023. január 24. | 09:42

Csatornáján el is mesélte, hogy milyen érzés ilyen helyzetbe kerülni.

Urbex Gyula - Szellemvárosok Csatorna az a Youtube-os tartalomkészítő, aki elhagyatott városokat, területeket, építményeket és járműveket kutat fel és mutat be videóiban, majd elmeséli a történetüket. Ennek ellenére egy egészen kirívó és a csatorna témájához nem, a tartalomkészítőhöz viszont annál inkább köthető videót készített.

Ebben elmesélte, hogy áldozata volt egy olyan közlekedési helyzetnek, mint azelőtt soha, egy büntetőfékezésnek. Ez az a műfaj, ami itthon egyre nagyobb problémát okoz a folyamatosan siető, kapkodó, feszült vagy egyszerűen csak bunkó autósok miatt.

Itt lényegében az történik, hogy valaki valamilyen kiélezett forgalmi szituációban kellemetlen helyzetet teremt, és a másik autós ezt azzal próbálja megbosszulni, hogy elévág és intenzíven lefékez. Ezeknek a történeteknek mindig van valami előzménye, van, hogy nem kizárólag csak a büntetőfékező a hibás. Jelen esetben viszont a videó alapján minden az ő sara.

Az történt ugyanis a videós elmondása alapján, hogy kanyarodósávjában zöldet kapott - nem telezöldet - és elindult az út vonalvezetésének megfelelően. Szemből viszont jobbra kanyarodott egy férfi nagy sebességgel, miközben figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát.

Ennek eredményeként mindketten állóra fékeztek, viszont a videós hamarabb indult el, tehát ő haladt elöl egy többsávos úton. A szabálytalan Maserati sofőrje egy olyan sávból, ami később elfogy - buszsáv lesz belőle - megelőzte a Volkswagent, bevágott elé, majd intenzíven lefékezte.

Pár másodperc beltéri anyázás után mindketten kiszálltak hőbörögni, ezt a videós rögzítette is telefonjával, de a vétkes arcát és rendszámát kitakarta. Ezen a felvételen hallani a párbeszédet, de végül nem fajult tettlegességig a történet.

A helyi kamerák felvétele alapján a videós feljelentést tett és ügye egészen előrehaladott státuszban van, hiszen már ügyészségi határozat is született. A hatóságok is a Maserati sofőrjét tartották hibásnak a konfliktusban és végül vezetésre alkalmatlannak nyilvánították, ami azzal járt, hogy véglegesen eltiltották a járművezetéstől.

A büntetőfékezés egyébként súlyos problémát jelent itthon, ezért sokat szigorítottak az ehhez kapcsolódó büntetési tételeken. Ezzel kapcsolatban videót is készítettünk, amit itt találsz:

Depositphotos
Rekord bónuszt fizetett a Mercedes a német dolgozóinak Megint emeli a MOL az üzemanyagok árát

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!