Érkezik a telekjáró Kia XCeed

Közzétéve:
2019-06-07, 08:38

A csapotthátú, a kombi és a sportos puttonyos mellé érkezik a terepesített Kia Ceed

A Kia Motors június 5-én mutatta be új városi terepjáróját, a telekjárásra is alkalmas XCeed-et. A hatchback, a kombi és a Proceed mellé érkezett az SUV modellek alternatívájaként, házon belüli versenyt generálva a Stonic-kal. Túl sokszor hangzik el a marketing szövegben a „sportos” kifejezés, azonban jó lenne eldönteni, hogy akkor most egy sportosabb Ceed vagy enyhébb tereppel is megbirkózó Ceedről van szó. Az X-betű és az autó kinézete egyértelműen crossoveres irányba mutat, érdemes tehát helyén kezelni: ez egy megemelt hasmagasságú, műanyag burkolatokkal szegélyezett, telekjárásra is alkalmas Ceed.

Kia XCeed 2019

A Ceedhez hasonlóan az XCeed is a Kia frankfurti központjában született, Gregory Guillaume, a márka formavezetésért felelős európai alelnökének vezetésével. Az emelt hasmagasság mellett azért jól látható, hogy megtartották a kupés vonalvezetésű tetőt és a hagyományos SUV modellekhez képest sokkal alacsonyabb üléspozíciót kínál. A minőségben is sokat fejlődő utastér várhatóan továbbra is tágas, erről Kia Ceed tesztünkben te is megbizonyosodhattál már. A motorizáció a már meglévő erőforrásokból táplálkozhat: 1.0, 1.4 és 1.6 T-GDI illetve 1.4 szívó benzinmotor, 1.6 literes dízel kétféle erőszinttel.

Kia Ceed 1.4 T-GDI

„Az új Kia XCeed sportossága és kiállása eleve sokkal feltűnőbbé és kívánatosabbá teszi magasabb építésű társainál. Ugyanakkor praktikuma és okos beltéri, csomagtéri megoldásai révén semmilyen praktikus szempontból nem marad el tőlük, miközben megjelenésével jóval dinamikusabb" - mondta Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője a bemutatást követően.

A 2019-es Kia XCeed hivatalos bemutatóját június 26-án tartják.

Forrás:

Kia

Kapcsolódó írások

Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Range Rover Evoque
2018. december 18.
A világhírű séf egy eseményre volt hivatalos, de még azelőtt megfűszerezte London utcáit a vadonatúj Range Rover Evoque-kal