Érkeznek a Mazda elektromos és plug-in hibrid modelljei

Közzétéve:
2019-06-11, 16:24

A Mazdánál 2020-ban landol egy EV később pedig, 2021-2022-ben a konnektoros hibridek

A Mazda új hajtásláncokat tervez bemutatni az elkövetkező 3 évben, azaz 2022-ig bezárólag. Az erőforrások mellett még teljesen új modellek is érkeznek, melyek a már meglévőktől független fejlesztések lesznek.

A Mazda egyébként is nagyon jól veszi a Skyactiv motorokkal a szabályozások által állított akadályokat, hiszen részecskeszűrő nélkül is képesek EURO6d besorolású gépeket gyártani, azért náluk is eljött az idő, hogy az elektromosítás irányába tekintsenek kissé. Éppen ennek okán még idén bemutatásra kerül a legújabb Skyactiv-X benzinmotor, amely kap egy enyhe hibrid támogatást is. Az érkező erőforrás 181 lóerős lesz és egy 24 V-os hibrid rendszer segíti majd az energiavisszatáplálással.

Mazda Skyactiv G motor

Másfelől 2020-ban a Mazda bemutat egy teljesen elektromos modellt, amely nem a Toyota vagy a Denso elektromos alapjaira épól majd, hanem a Mazda teljesen saját fejlesztése. A japán főmérnök szerint egyébként a jövő mild-hibrid rendszerei a Mazdánál a dízel + elektromos támogatásos rendszerekben van azon modellek számára, amilyen pl. a CX-5 a CX-3 vagy a Mazda 6.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

zöld rendszámos Tesla Model X szemből, nyitott ajtókkal
2021. április 15.
Már csaknem 30 ezer zöld rendszámos autó van forgalomban Magyarországon.
2018 Mazda 6 utcai fotón
2018. október 02.
Hiányzott a Wankel? Na most megkapod ismét!

További hírek