Erősebb dízellel is kapható lesz a ráncfelvarrott Hilux

Közzétéve:
2020-07-10, 14:35

A Toyota Yaris mellett a héten a frissült Hiluxot is bemutatták Magyarországon.

Ezen a héten két érdekességet is tartogatott a Toyota hazai importőre az újságíróknak. Szerdán bemutatkozott hazánkban az új Toyota Yaris, pénteken pedig a Hilux ráncfelvarrott változatának prototípusa jelent meg Etyeken. Az autókkal közlekedni nem tudtunk, mindkét esetben statikus bemutatóról volt szó.

Hilux 2020

A Hilux már 1968 óta rója az utakat, megbízhatóságáról elhíresült munkagépről van szó, ami a hazai piacon is jól teljesít. Egy valami viszont egyre jobban bökte a vásárlók szemét, méghozzá az, hogy nem volt belőle 150 lóerő feletti dízel erőforrás. Talán ez a legfontosabb tény, amit ki lehet emelni az 5 év után frissülő modell kapcsán, hogy megérkezett a 2,8 literes öngyulladós egység a 2,4-es változat mellé. Így már 204 lóerőt és 500 Nm-es maximális nyomatékot is ki tudsz hozni a pickupodból, amely 2,8 másodperccel gyorsabban futja a 0-100-as sprintet, az 1 tonnás teherbírás és a 3,5 tonnás vontatóképesség pedig ugyanúgy megmaradt. Szimpla kabinhoz nem kérhető az erősebb motor, csak az extra- és duplakabinos kivitelekhez, amelyeket hatos manuális vagy szintén hatsebességes automata váltóval szerelnek.

Hilux 2,8

A másik nagy előnye a frissített modellnek, hogy igényesebb, már-már prémium érzetet sugalló kivitel is kérhető belőle. A csúcsot az Invincible felszereltség jelenti, itt már alap az új, 8 colos kijelző, amin immáron az Apple Carplay és az Android Auto funkciók is elérhető. Alap a 9 hangszórós JBL hifirendszer, és még számos vezetéstámogató és biztonsági extra.

Hilux 2020 interior

Természetesen a fapados, igazi melós kivitel továbbra is elérhető, ezt lényegében meghagyták ráncfelvarrás előtti változatként, a magasabb felszereltségi szinteken és extra- vagy duplakabinnal kérve az autón jóval nagyobb hűtőrácsot, több króm kiegészítőt, átszabott első és hátsó lámpákat, valamint lökhárítókat találunk. Új keréktárcsák és új színek is érkeztek a kínálatba, így már elérhető egy más árnyalatú vörös, sötétkék és oxid bronz fényezéssel is.

Toyota Hilux 2020

Az új Hilux gyártása szeptember 15-én kezdődik meg, az autókat jó esetben november környékén lehet már átvenni a kereskedésekben. Az áráról talán augusztusban tudhatunk meg információkat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek