2020. július 10. | 16:35

A Toyota Yaris mellett a héten a frissült Hiluxot is bemutatták Magyarországon.

Ezen a héten két érdekességet is tartogatott a Toyota hazai importőre az újságíróknak. Szerdán bemutatkozott hazánkban az új Toyota Yaris, pénteken pedig a Hilux ráncfelvarrott változatának prototípusa jelent meg Etyeken. Az autókkal közlekedni nem tudtunk, mindkét esetben statikus bemutatóról volt szó.

A Hilux már 1968 óta rója az utakat, megbízhatóságáról elhíresült munkagépről van szó, ami a hazai piacon is jól teljesít. Egy valami viszont egyre jobban bökte a vásárlók szemét, méghozzá az, hogy nem volt belőle 150 lóerő feletti dízel erőforrás. Talán ez a legfontosabb tény, amit ki lehet emelni az 5 év után frissülő modell kapcsán, hogy megérkezett a 2,8 literes öngyulladós egység a 2,4-es változat mellé. Így már 204 lóerőt és 500 Nm-es maximális nyomatékot is ki tudsz hozni a pickupodból, amely 2,8 másodperccel gyorsabban futja a 0-100-as sprintet, az 1 tonnás teherbírás és a 3,5 tonnás vontatóképesség pedig ugyanúgy megmaradt. Szimpla kabinhoz nem kérhető az erősebb motor, csak az extra- és duplakabinos kivitelekhez, amelyeket hatos manuális vagy szintén hatsebességes automata váltóval szerelnek.

A másik nagy előnye a frissített modellnek, hogy igényesebb, már-már prémium érzetet sugalló kivitel is kérhető belőle. A csúcsot az Invincible felszereltség jelenti, itt már alap az új, 8 colos kijelző, amin immáron az Apple Carplay és az Android Auto funkciók is elérhető. Alap a 9 hangszórós JBL hifirendszer, és még számos vezetéstámogató és biztonsági extra.

Természetesen a fapados, igazi melós kivitel továbbra is elérhető, ezt lényegében meghagyták ráncfelvarrás előtti változatként, a magasabb felszereltségi szinteken és extra- vagy duplakabinnal kérve az autón jóval nagyobb hűtőrácsot, több króm kiegészítőt, átszabott első és hátsó lámpákat, valamint lökhárítókat találunk. Új keréktárcsák és új színek is érkeztek a kínálatba, így már elérhető egy más árnyalatú vörös, sötétkék és oxid bronz fényezéssel is.

Az új Hilux gyártása szeptember 15-én kezdődik meg, az autókat jó esetben november környékén lehet már átvenni a kereskedésekben. Az áráról talán augusztusban tudhatunk meg információkat.

Alapjárat helyszíni tudósítás