2021. november 19. | 10:00

A négy cég több mint 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a gépjárművek és mezőgazdasági gépek lízingelésének szegmensében.

A Magyar Bankholding lízingtársaságai, az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, illetve a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága még szorosabbra fűzik együttműködésüket, és a bankfúzió fontos mérföldköveként 2022. január 1-jétől már Euroleasing márkanév alatt folytatják működésüket.

Ezt követően az új ügyfelek esetében a szerződéskötés már döntő többségében az Euroleasing egységes rendszerében fog megvalósulni, míg a korábban létrejött finanszírozási szerződéseket a Magyar Bankholdinghoz tartozó négy társaság továbbra is saját maga kezeli.

A Magyar Bankholding négy lízingtársasága egyenként is meghatározó szereplőnek számít a piacon, és az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedést tudhatott magáénak a 2020 végén. Még ennél is magasabb, több mint 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkeztek a gépjármű- és mezőgazdasági gép lízing szegmensekben.

A lízingcégek szorosabb együttműködésének első eredménye, hogy idén októberben a négy társaság összehangoltan lépett piacra a Széchenyi Kártya Lízing GO! termékkel, valamint az érdeklődő ügyfelek már a Takarékbank egyes fiókjain keresztül is jelezhetik autólízinggel kapcsolatos igényüket, ugyanis ezen az értékesítési csatornán keresztül is elérhetővé vált számukra a Lízing+, az MKB-Euroleasing gépjárműlízing konstrukciója.

2022 januárjától az Euroleasing gépjármű-, mezőgazdasági gép-, nagyhaszongépjármű- és általános gép finanszírozási termékeinek teljes köre megjelenik a Budapest Bank és az MKB Bank országos fiókhálózatában. Ezzel párhuzamosan pedig az ügyintézés is egyre egyszerűbbé és gyorsabbá válhat majd az egységesített üzleti megoldásoknak köszönhetően.

Vály Judit, a Magyar Bankholding Lízing vezetője a társaság közleményében elmondta, a leányvállalataik önállóan is meghatározó szerepet töltenek be a hazai vállalatok finanszírozásában, együtt pedig olyan szereplőként jelennek majd meg a piacon, amely a fejlődés motorjaként minden szegmensben a legversenyképesebb szolgáltatást fogja nyújtani.