2022. január 05. | 08:56

A Škoda két autóval képviselteti magát a kiadott listán.

Az Európában forgalmazott autók biztonságával foglalkozó Euro NCAP kiadott egy listát, amelyen azok az autók szerepelnek, amik a legjobban teljesítettek a tavalyi törésteszteken. A szervezet kategóriánként összesítette a 2021-es évben regisztrált legkiemelkedőbb eredményeket.

Mercedes-EQ EQS a törésteszten
Fotó: Euro NCAP

Az Euro NCAP 2021-ben összesen 33 új autót tesztelt, amelyek közül 22 érte el a legjobb, ötcsillagos minősítést. A kis és kompakt szabadidő-autók között a Nissan Qashqai végzett az élen, az aktív biztonság terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével. A nagy szabadidő-autóknál a Škoda első tisztán elektromos hajtású hobbiterepjárója, az Enyaq iV vitte el a pálmát.

A kis és kompakt egyterűek mezőnyében a Toyota Yaris Cross találtatott a legbiztonságosabbnak, a kis és kompakt családi autók közül pedig a Škoda Fabia emelkedett ki a biztonsági szempontokat figyelembe véve.

Ami a prémium és luxusautókat illeti, ott a Mercedes-Benz EQS végzett az első helyen közel 100 százalékos felnőtt- és gyermekvédelemmel. Az elektromos szedán értelemszerűen a villanyautó kategóriában sem talált legyőzőre a töréstesztek során.