Az emberek mindig is kíváncsiak voltak arra, hogy a világsztárok mit mondanak, tesznek, viselnek és/vagy vezetnek. Nem is gondolnád, hogy milyen sokan keresnek rá arra az interneten, hogy Cristiano Ronaldo vagy éppen Bill Gates milyen verdával csapatja az utakon.

Egy brit székhelyű autókölcsönző utánament annak, hogy az átlagemberek fantáziáját mely celebkocsik mozgatják meg a legjobban. A cég a következő kulcsszavakra koncentrált a leginkább:

  • autó,
  • autók,
  • autógyűjtemény.

A toplista leginkább a brit emberek ízlését tükrözi, ennek fényében érdekes, hogy az első három helyen olyan hírességek szerepelnek, akik az Egyesült Államokhoz köthetők leginkább. Az első helyen Jay Leno feszít, havonta majdnem 13 000 keresést indítanak az emberek azzal kapcsolatban, hogy a televíziós személyiség milyen autót vezet. Leno kedvence egyébként egy 1972-es Mercedes-Benz.

Jay Leno és a Mercedes-Benz 600 Kompressor

Rengetegen kíváncsiak arra is, hogy Elon Musk milyen autóval jár be dolgozni, a dél-afrikai származású üzletember természetesen egy villanyautót használ a mindennapokban, egészen pontosan egy Tesla Model S Performance modellt nyüstöl. Régen egyébként egy McLaren F1-ese is volt, amit aztán ripityára tört, de a balesetben szerencsére nem sérült meg súlyosan. Ja, és egy Tesla Roadstert pedig kilőtt az űrbe.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára Bill Gates keveredett oda, aki egy Porsche 959-es büszke tulajdonosa. Közvetlenül mögötte jön a britek hőse, a hétszeres F1-világbajnok Lewis Hamilton. A listán még Kylie Jenner, Rowan Atkinson, Cristiano Ronaldo, Jeremy Clarkson, Justin Bieber és Emma Watson neve olvasható.

Legkeresettebb celebkocsik