2022. október 11. | 11:18

A baleset körülményei érdekesek lehettek, mert a Ferrari eleje szinte sértetlen, de a kis példányszámban gyártott modellt helyreállítani így is súlyos összeg lesz.

Egy angliai szigeten történt az a szívszórító eset, amiben egy Honda Jazz mellett egy Ferrari Enzo is összetört. A baleset körülményeiről egyelőre keveset tudni, mert az eset óta eltelt egy hét és a rendőrség még mindig nem mondott semmit, de árulkodik a baleset komolyságáról, hogy mind a két autóban nyíltak a légzsákok.

A körülmények azért is érdekesek, mert a Jazz eleje tűnt el, míg a Ferrari bal hátulja sérült meg, illetve jobboldali kereke kitört. Egy szemtanú - akit megkérdezett egy helyi lap - elmondta, hogy emlékei szerint a Ferrari közvetlenül a baleset előtt átcsúszott a szembe sávba. Ez elképzelhető, hiszen megcsúszva oldallal vágódott neki a szemből érkező Jazznek, aki visszalökte, így a padkán kitörhetett a jobb hátsó kerék - persze ez csak feltételezés.

Ha véletlen a Jazz tulaja volt a felelős a balesetért, akkor lesz egy kínos beszélgetése a biztosítóval. Legalább az a kérdés mindenképpen elhangzik majd: HOGY MIVEL ÜTKÖZÖTT!? Hiszen ez az átlag Ferrarinál is egy ritkább dolog, amiből összesen 400 darab készült 2002 és 2004 között. 6,0 literes szívó V12-es motor hajtja, ami 660 lóerőt ad le a kerekre egy hatgangos félautomata váltón keresztül. A középmotoros olasz sportautó ára újkorában is több száz millió forint volt és ez az évek során aligha csökkent.

Az árával kapcsolatban azért sem tévedhetünk nagyot, mert egy alig 2000 kilométert futott példány ennyibe kerül.