A Ferrari rajongók számára 2019 nagyszerű év volt. Az olasz szuper autógyártó nemcsak öt új modellt mutatott be, hanem több egyedi gyártású autóval is előrukkolt. A következő évre előirányzott tervek jó ütemben haladnak, addig is 2020 egy csendesebb év lesz.

Az Autocarnak adott interjújában Enrico Galliera, a Ferrari kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a társaság a legújabb modellek eladására fog összpontosítani 2020-ban. Galliera elmondta, hogy a Ferrari néhány friss modellje új szegmensekben helyezkedik el, és a vállalat arra törekszik, hogy tájékoztassa ügyfeleit arról, hogy ezek az ajánlatok hogyan illeszkednek a Ferrari rendszerébe.

Ferrari F8 Tributo

„A Ferrari a 2019-ben bemutatott modellek sikerének megteremtésére összpontosít. Ez nem azt jelenti, hogy jövőre nem látunk új Ferrarit, csupán azt, hogy 2020-ban nem lesz ennyi újdonság” – mondta Enrico Galliera.

Ferrari SF90 Stradale

A Ferrari márciusban, a Genfi Autószalonon indította az évet az F8 Tributóval, amely a Ferrari addigi legerősebb V8-as motorjával debütált, mely duplaturbós, 3,9 literes és 720 lóerő, valamint 770 Nm nyomaték leadására képes. Majd májusban jött az SF90 Stradale, egy 986 lóerős hibrid, amely túlszárnyalta az eddigieket, egy turbós, 4,0 literes, 769 lóerős blokk került bele.

Ferrari 812 GTS oldalról

Szeptemberben két nyitható tetejű modellt - az F8 Spidert és a 812 GTS-t mutatták be. November elején lerántották a leplet a Romáról, amely egy minimalista kialakítású, ugyanakkor gyönyörű modell, amely visszanyúlik az olyan elődökhöz, mint a Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso és a Ferrari 250 GT 2+2.

Ferrari Roma oldalról fotózva

Ezzel elég szépen túltolta az idei évet az olasz gyártó, viszont még további 10 modell vár a bemutatásra, köztük a Purosangue nevű SUV, amelyet 2022 végére ígért.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!