Filmnézés vonta el a rendőrautónak ütköző Tesla-sofőr figyelmét

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-28, 11:15

Az egyenruhások beszámolója szerint nem sokon múlt a tragédia.

Felelőtlen sofőr okozott balesetet az Egyesült Államokban: a Tesla Model S-ben utazó férfi a robotpilótára bízta az elektromos autó irányítását, miközben ő maga a telefonján filmet nézett. A Tesla aztán nekifutott egy rendőrautónak, ami aztán belecsúszott egy másik járőrkocsiba.

Összetört Tesla Model S

A rendőrautók okkal foglalták el az út egy részét az éjszaka közepén, az egyenruhásokat egy balesethez riasztották. A rendőrök éppen terepszemlét tartottak, amikor a robotpilótára bízott Tesla belerohant az egyik járőrkocsiba, ami aztán belecsúszott a másik jelölt rendőrautóba. Nem sokon múlt a tragédia, de az egyik zsaru szerencsére észlelte a bajt, előbb félrelökte a kollégáját, majd elugrott az autók elől, így nem lett semmi bajuk.

Összetört rendőrautó a susnyásban

A mobilját bámuló sofőrről kiderült, hogy orvosként dolgozik, őt most többek között felelőtlen vezetéssel és baleset okozásával gyanúsítják a rendőrök. A Tesla már sokszor elmondta, hogy az Autopilot-rendszer bekapcsolása nem azt jelenti, hogy a sofőr kényelmesen hátradőlhet a vezetőülésben, a robotpilóta csak egy segítség, de a járművezetőnek minden esetben kutya kötelessége az útra koncentrálnia, hogy elkerülhetőek legyenek a hasonló incidensek. Egy nap talán elér arra a szintre az önvezető technológia, hogy a robotpilótára mindent rá lehet majd bízni, de most még nem ez a helyzet.

„A jelenlegi Autopilot-funkciók aktív vezetői felügyelet mellett vehetők igénybe biztonsággal, azok önmagukban nem teszik a járművet autonómmá” – olvasható a Tesla honlapján.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model X hátulról
2020. február 18.
Kis híján ugyanabban a pillanatban lapult ki két Tesla Model X.
2019-es Tesla Model S elölről
2020. április 23.
Döbbenetes időt produkál ez az elektromos utazóautó.

További hírek