vasárnap - 2022. szeptember 25.
12.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Flottaautónak, de még családinak is megteszi az új Passat!

A nagyvállalatok mindig is imádták és bizonyára ezután is fogják a német gyártó innovációs technológiákkal megáldott és egyben legkeresettebb modelljét: megújult a Volkswagen Passat

Hivatalosan ugyan csak Genfben mutatnák be a frissített Passat modelleket, de végülis nincs miért tovább titkolóznia a gyártónak!

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A Passat 1973-as megjelenése óta bizony eltelt néhány évtized, ennek köszönhetően a Volkswagennek azért már akad mit felmutatnia: az évek során mintegy 30 millió példányt sikerült értékesíteni a típus egyes generációinak fényében.

Csupán aprócska, kifinomult változtatásokon esett át a modellcsalád, ezek többnyire az új első és hátsó lökhárítókon és a Passatokon ezúttal alapáron szereplő LED-es egységeken fedezhetők fel. A kerekek is új dizájnt kaptak, emellett maga az autó is az eddiginél több, valamint újfajta színvariációkban (zöld, kék és arany) rendelhető!

A számottevőbb változtatások közé technológiai újítások sorolhatók, mint például a félig önvezető rendszer, mely nagyobb sebesség esetén is működőképes. Ennek lényege, hogy a kormány immáron érzékeli, ha a sofőr keze rajta van, vagy épp nincs. A 2-es szintű önvezetést teljesítő Travel Assist 0 és 210 km/h között (a megfelelő felfestést illetően) egyaránt képes a sávtartásra, valamint az elöl haladó járműhöz mért távolságtartásra. Kiegészítésként az asszisztens figyeli az útkereszteződéseket, a sebességhatárokat és a kanyarokat is.

A megújult infotainment-rendszer (MIB3), melyet a 8-as Golf is megkap majd ezúttal szebb grafikájú lett és az egyes kivitelekben különböző méretben képezik a középkonzol részét. A hangvezérlés is fejlettebb lett a korábbinál, így az autó üdvözlése, vagyis a „Hello Volkswagen" megszólítás után egyszerűbb parancsok akár már szóban is beteljesíthetők.

Az erőforrások mindegyike részecskeszűrőt kapott, a benzinmotor palettáját egy 1,5-ös és egy 2,0 literes TSI fogja képezni, a legújabb kibocsátási normáknak eleget tevő dízelek közt egy 120, egy 150 és egy 190 lóerős változat szerepel majd. Mindezek mellett a Passat GTE plug-in hybrid WLTP-szabvány szerinti hatótávja 50-ről 55 km-re nőtt.

A kisebb-nagyobb mértékben megújult Passat modellek a márciusi debütálást követően 2019 nyarán kerülnek majd eladósorba.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!