Flottaautónak, de még családinak is megteszi az új Passat!

Közzétéve:
2019-02-08, 10:19

A nagyvállalatok mindig is imádták és bizonyára ezután is fogják a német gyártó innovációs technológiákkal megáldott és egyben legkeresettebb modelljét: megújult a Volkswagen Passat

Hivatalosan ugyan csak Genfben mutatnák be a frissített Passat modelleket, de végülis nincs miért tovább titkolóznia a gyártónak!

volkswagen passat szedán

A Passat 1973-as megjelenése óta bizony eltelt néhány évtized, ennek köszönhetően a Volkswagennek azért már akad mit felmutatnia: az évek során mintegy 30 millió példányt sikerült értékesíteni a típus egyes generációinak fényében.

Csupán aprócska, kifinomult változtatásokon esett át a modellcsalád, ezek többnyire az új első és hátsó lökhárítókon és a Passatokon ezúttal alapáron szereplő LED-es egységeken fedezhetők fel. A kerekek is új dizájnt kaptak, emellett maga az autó is az eddiginél több, valamint újfajta színvariációkban (zöld, kék és arany) rendelhető!

Volkswagen Passat átszabott orra
Felárért mátrix-LED fényszórók is kérhetők

VW Passat utastér
Most először: fixen telepített SIM-kártya és fedélzeti Wi-Fi a Passatban

A számottevőbb változtatások közé technológiai újítások sorolhatók, mint például a félig önvezető rendszer, mely nagyobb sebesség esetén is működőképes. Ennek lényege, hogy a kormány immáron érzékeli, ha a sofőr keze rajta van, vagy épp nincs. A 2-es szintű önvezetést teljesítő Travel Assist 0 és 210 km/h között (a megfelelő felfestést illetően) egyaránt képes a sávtartásra, valamint az elöl haladó járműhöz mért távolságtartásra. Kiegészítésként az asszisztens figyeli az útkereszteződéseket, a sebességhatárokat és a kanyarokat is.

VW Passat hátulja
A Passat felirat is változott, a Focus-éra hajaz

A megújult infotainment-rendszer (MIB3), melyet a 8-as Golf is megkap majd ezúttal szebb grafikájú lett és az egyes kivitelekben különböző méretben képezik a középkonzol részét. A hangvezérlés is fejlettebb lett a korábbinál, így az autó üdvözlése, vagyis a „Hello Volkswagen" megszólítás után egyszerűbb parancsok akár már szóban is beteljesíthetők.

Az erőforrások mindegyike részecskeszűrőt kapott, a benzinmotor palettáját egy 1,5-ös és egy 2,0 literes TSI fogja képezni, a legújabb kibocsátási normáknak eleget tevő dízelek közt egy 120, egy 150 és egy 190 lóerős változat szerepel majd. Mindezek mellett a Passat GTE plug-in hybrid WLTP-szabvány szerinti hatótávja 50-ről 55 km-re nőtt.

Volkswagen Passat GTE plug-in hybrid
Növeltek az akkumulátorok kapacitásán is: immáron 13 kWh

A kisebb-nagyobb mértékben megújult Passat modellek a márciusi debütálást követően 2019 nyarán kerülnek majd eladósorba.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…