2019. február 01. | 10:14

A 2019-es Genfi Autószalon sajtónapjai március 4-én veszik kezdetüket, maga a rendezvény a látogatóknak három nappal később, március 7-én indul

A Genfi Autószalon egyik évben sem okoz csalódást az oda kilátogatóknak, a nagy volumenű rendezvény idén is ehhez fogja tartani magát! Ahogyan 2018-ban, úgy idén is megnézi magának közelebbről az Alapjárat egynéhány tagja a kiállításra kerülő masinákat, lássuk többek közt melyek ezek!

A Svájcban megrendezésre kerülő autókiállítás hagyományosan az autós naptár kiemelkedő pontjává vált, hiszen amellett, hogy minden évben itt kerül sor az Év Autója-díj kiosztására, a legtöbb gyártó bizony Genfben érzi a legkomfortosabbnak bemutatni legújabb modelljét, vagy annak csupán koncepcióját. Az ígéretek szerint a 2019-es expo mintegy 150 debütáló modellt ígér!

Kis előretekintéssel összeszedtem pár autót, kezdve a megújult Renault Cliótól, át a Honda Urban EV-n, vagyis a miniatűr japán városi elektromosautón egészen a Porsche 911-ig, mely szintén ott fog sorakozni, bár félúton elhagyta a tetejét!

A nagyszabású shownak évekkel ezelőtt megtalálták a legideálisabb helyszínt, mely a reptértől mindössze 10 percre van, a Palexpo Arénában. A hivatalosan tíz napot felölelő rendezvényen A-tól Z-ig minden megtalálni, ami szem-szájnak ingere.

Audi

A prémiumgyártónak bejött a Los Angelesi Autószalonra vitt e-tron GT, így a sorozatba illően rövid időn belül elkészítette harmadik elektromos verzióját is, ezúttal bébi SUV formátumban. A szabadidő-autót képzeletben a Q2 és a Q3 modellek közé érdemes helyezned!

BMW

A BMW X7 már most, hivatalos európai bemutatása előtt is polgárpukkasztó egy gépnek számít, kíváncsian várom a kollégák visszajelzését az eseményről, a vesében hiányt nem szenvedő járművel kapcsolatban.

Ha már szó esett a páros szervről, az átszabott 7-es sorozat is megtekinthető lesz, melynek több részletét is újragondolta a gyártó.

Citroën

Ez az autószalon lesz annak helyszíne, ahol a francia gyártó bemutatja két tanulmányának egyikét, amit is a százéves évforduló alkalmából kreált.

Honda

A kis cuki villanyos. Nem sok féleképpen lehet emlegetni a japán márka városi elektromosautóját, hiszen már a koncepció 2017-es bemutatásakor is rengeteg pozitív jelzést zsebelhetett be magának!

Lamborghini

Tiszteletét teszi a Huracán Evo, mely a Huracán Performantéhoz hasonlóan megkapta az 5,2 literes V10-es erőforrást, a több, mint 630 lóerős teljesítményt pedig 8 000 fordulat/percen adja le.

McLaren

720S Spider – a szuperautó szárazan 1 332 kilót nyom, a nullszáz sprinthez 2,9 másodpercre van szüksége

Mitsubishi

A japán cég bemutatja újdonsült Engelberg Tourer koncepcióját, amely egy továbbfejlesztett „EV” teljesítményt nyújt.

Polestar

Egy Volvo tanulmány alapjait véve született meg és tisztán elektromos lesz a Genfben bemutatkozó Polestar 2

Renault

Az ötödik generációs Clióról úgy vélekedik Laurens van den Acker tervezésvezető, hogy ez lett a valaha készített legjobb Clio!

Skoda

A vállalat előrukkolt egy-két, a palettában eddig még sosem látott modellel. A Kamiq lesz a gyártó legkisebb szabadidő-autója, legfőbb riválisának a SEAT Arona ígérkezhet.

Ha már SEAT, nem szabad megfeledkezni az újgenerációs Leonról sem, melyet szintén Genfben állítanak ki és a legfőbb céljuk a modellel, hogy a lehető legjobban különbözzön más Volkswagen konszernes modellektől.

Toyota

Bizony, már megint (vagy még mindig?!) csak a Supra. Az utóbbi időben sokat hallhattál a visszatérő sportkocsiról, ám ezúttal meg is csodálhatod a Palexpo csarnokban!

Volkswagen

A Volkswagen visszahozza klasszikus, pop kulturális modelljét, melyet legtöbben a Bud Spencer és Terrence Hill Különben dühbe jövünk című filmjéből ismerünk – ő volna az ID Beach Buggy Concept