Forgalommal szemben vezetett egy 78 éves sofőr az autópályán

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-04, 11:50

A rendőrök gyors reagálásának köszönhetően nem történt tragédia a sztrádán.

Magát és másokat is veszélybe sodort az a sofőr, aki 2020. december 2-án előbb megfordult a záróvonalon, majd forgalommal szemben ment a Szlovákiában található D2-es autópálya Magyarország felé vezető szakaszán.

A szabályosan közlekedő autósok nem akartak hinni a szemüknek, amikor azt látták, hogy a belső sávban egy autó a menetiránnyal ellentétesen halad. A szlovák autópálya-rendőrök a térfigyelő kameráknak köszönhetően azonnal felfigyeltek a kocsira, és a gyors közbeavatkozásuknak köszönhetően nem történt tragédia az autópályán. Az egyenruhások a helyszínen elvették a sofőr jogosítványát, a szabályszegő vélhetően pénzbüntetésben is részesült.

Forgalommal szemben közlekedő autó

A képre kattintva nézhető meg az esetről készült videófelvétel

Sajnos Magyarországon is előfordulnak hasonló esetek, olyanra is volt már példa, hogy valaki tolatásba kezdett az M7-es autópályán.  A Peugoet sofőrje minden bizonnyal a veszprémi lehajtónál akart lekanyarodni, de elvétette azt, ezért dönthetett úgy, hogy inkább tolat, mint hogy kilométereket kerüljön.

Idén év elején Hasonló jelenet játszódott le idén év elején az M0-son, a sötétben tolatgató sofőr még annyit sem tett meg, hogy felkapcsolja a vészvillogót.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Magyar rendőrség

Kapcsolódó írások

Összetört Suzuki oldalról
2020. december 11.
Milliós kár keletkezett a szabályosan közlekedő autókban.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek