Gazoo Racing kivitel is készülhet a Toyota RAV4 ráncfelvarrott verziójából

Közzétéve:
2018-11-16, 13:52

A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.

A megújult Toyota RAV4 elsőként a 2018-as New York-i Autószalonon, majd később Párizsban is bemutatkozott, elődjéhez képest az SUV valamivel agresszívabb kiállású lett. A frissítésnek köszönhetően az autó sokkal inkább kihangsúlyozza off-road képességeit, tengelytávján nyújtottak egy centit, ezzel ellentétben az autó hosszából 5 millimétert faragtak, így lett összesen 4 600 mm. A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a robosztus járműből abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő, Gazoo Racing kivitelt is.  

Toyota RAV4 2019

Az újgenerációs RAV4 karosszériáját a kifutó modellénél merevebbre alkották meg, ezzel is alátámasztva a tényt, hogy bizony sokkal inkább terepre született. Persze azért az igazi extrém helyzeteket szeretné meghagyni Tacoma vagy annál gigantikusabb, Tundra testvérének.

Toyota Tundra 2019

Az ausztrál Motoring magazin a Toyota főmérnökére, Yoshikazu Saeki-re hivatkozva állította, hogy Gazoo Racing verzió fejlesztésében gondolkodik a japán gyártó. A RAV4 jelenleg egy elérhető modell szerte a világon, a következő generáció azonban különféle verziókban mutatkozik majd meg a publikumnak a világ összes piacán.

A Motoring jelentése szerint a Gazoo Racing csapata már elkezdte a nagyteljesítményű, GR-jelzésű Toyota RAV4 fejlesztéséhez szükséges információk beszerzését, azt azonban még nem döntötték el, hogy a jármű on-road vagy inkábboff-road képességeit hangsúlyozzák-e ki leginkább. A Gazoo Racing leginkább közúti (on-road) teljesítményváltozatairól ismert, de emellett otthon vannak off-road járművek fejlesztésében is.

Toyota RAV4 2019 tengerpartnál

Saeki elmondta a magazinnak, hogy a 2019-es Toyota RAV4 más, mint a korábbi verziók, ugyanis három különféle vonalon lett kifejlesztve, ezek a: sport on-road, mainstream on-road és off-road. A három „ízvilág” közül döntheti el a Gazoo, melyik mentén alkotná meg a modellpalettájába illő RAV4-et. Annak ellenére, hogy Saeki a modell fő mérnöke, mindez leginkább a Gazoo döntése lesz, mintsem az övé, ezt alátámasztja a Motoringnek adott beszámolója is.

„A GR jelenleg különálló cégként működik, melynek valósága mind az, ami az én felügyeletem alól kerül ki. Mindenki kérdezi, hogy sportos vagy off-road irányba szeretnénk-e vinni a járművet, de efelől végül a GR hoz majd döntést.” – mondta.

2019 Toyota RAV4 oldalról

A Toyota RAV4 legújabb verziójának értékesítését 2018 telén kezdik, a GR kivitel megszületésének döntésekor pedig bizonyára figyelembe fogják venni az autó által produkált értékesítési adatokat, hiszen úgy kiderülhet, van-e igény egy sportosabb kivitelre is.

Forrás:

További autós hírek

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Le sem tagadhatná, hogy japán: Toyota RAV4 Hybrid – Teszt
2018. augusztus 22.
Mutatós külső, kiforrott hibrid hajtáslánc, példás helykínálat. A Toyota RAV4 kategóriáján belül minden igényt kielégít, sokaknak jobb választás lehet az NX300h-nál!