A Carabinieri az olasz csendőrség elnevezése, a hagyományos értelemben vett egyenruhás rendőr alatt az olaszok többsége egyébként carabinierét ért, és nem poliziottót. A talján csendőrség mindig is szoros kapcsolatot ápolt az Alfa Romeóval, egy új megállapodás értelmében az autógyártó 1770 speciálisan felszerelt Giuliát szállít le a testületnek, az első példányokat már át is vették az egyenruhások.

Golyóálló Alfa Romeo Giulia

A lemezek alatt egy 2,0 literes, 197 lóerős motor és egy nyolcfokozatú automata váltó dolgozik. A Giulia 6,6 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, a végsebessége pedig 230 km/óra. A Carabinieri-specifikus Alfa Romeo ablakai (valamint az első ajtók) B4-es szintű páncélzatot kapnak. Ez elegendő védelmet nyújt a pisztolylövedékekkel szemben, a .44-es magnumig bezárólag.

A tetőn vészvillogók vannak, és mindegyik különálló burkolatot kapott, ami aerodinamikussá és stílusossá teszi a megjelenést. A tükrökre LED-villogók is kerültek. Érdekesség, hogy az utastérben csak egy letartóztatott személynek van elegendő hely, ugyanakkor egyszerre akár három rendőr is utazhat a speckó Giuliában.

Golyóálló Alfa Romeo Giulia

Az Alfa Romeo tavaly ünnepelte alapításának 110. évfordulóját, ennek örömére a Giuliát és a Stelviót is frissítette az olasz márka. A facelifttel megújult a középső konzol, a kormány és a bőrrel díszített sebességváltó, a további változásokról ide kattintva tájékozódhatsz. A Stelvióról készült tesztvideónkat most meg is nézheted: