Ha nyár, akkor nagykörúti villamospálya-felújítás

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-06-07, 04:25

A 2019 nyarára tervezett 4-es 6-os villamosok vonalának felújítása miatti ismét nehézségekre lehet számítani a főváros közlekedésében

Idén nyáron ismét, a megszokottnál is nagyobb dugók várhatók a nagykörúton és fennakadásokra lehet számítani a fővárosi villamos közlekedésben is. Mindez a fővárosi közlekedésfejlesztések részeként, az idén nyáron ismét esedékes nagykörúti villamospálya-felújításnak köszönhető. Elsősorban olyan szakaszokon lesz vágányzár, ahol közel 20 éve nem történt rekonstrukció, de olyan részeket is érint a renoválás, ahol 2013-ban már végeztek újjáépítési munkálatokat.

nagykörút villamospálya felújítás 2019

A következő szakaszokon nem közlekednek majd a villamosok:

  • a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között 2019. június közepétől iskolakezdésig (1 000 méternyi pályacsere miatt)
  • a Margit híd budai hídfő és a Széll Kálmán tér között 2019. július elejétől iskolakezdésig (800 méternyi pályacsere miatt)

Az érintett részeken korszerűsítik a villamospályát, újakra cserélik az elavult és a nagy terhelésű szerelvények miatt elhasználódott vágányokat, továbbá ahol szükséges felújítják a dilatációs szerkezeteket is. A villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a villamospótlás zavartalanságát ideiglenes forgalmi rend, illetve buszsávok fogják segíteni. Emellett a BKK ígérete szerint a 2-es villamos és a 4-es metró is sűrűbben közlekedik majd a lezárások ideje alatt.
 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal
M0-ás autópálya felújítás
2019. május 09.
Az M5-ös autópálya és a 4-es főút közti szakasz lesz felújítva
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton