Ha nyár, akkor nagykörúti villamospálya-felújítás

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-06-07, 04:25

A 2019 nyarára tervezett 4-es 6-os villamosok vonalának felújítása miatti ismét nehézségekre lehet számítani a főváros közlekedésében

Idén nyáron ismét, a megszokottnál is nagyobb dugók várhatók a nagykörúton és fennakadásokra lehet számítani a fővárosi villamos közlekedésben is. Mindez a fővárosi közlekedésfejlesztések részeként, az idén nyáron ismét esedékes nagykörúti villamospálya-felújításnak köszönhető. Elsősorban olyan szakaszokon lesz vágányzár, ahol közel 20 éve nem történt rekonstrukció, de olyan részeket is érint a renoválás, ahol 2013-ban már végeztek újjáépítési munkálatokat.

nagykörút villamospálya felújítás 2019

A következő szakaszokon nem közlekednek majd a villamosok:

  • a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között 2019. június közepétől iskolakezdésig (1 000 méternyi pályacsere miatt)
  • a Margit híd budai hídfő és a Széll Kálmán tér között 2019. július elejétől iskolakezdésig (800 méternyi pályacsere miatt)

Az érintett részeken korszerűsítik a villamospályát, újakra cserélik az elavult és a nagy terhelésű szerelvények miatt elhasználódott vágányokat, továbbá ahol szükséges felújítják a dilatációs szerkezeteket is. A villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a villamospótlás zavartalanságát ideiglenes forgalmi rend, illetve buszsávok fogják segíteni. Emellett a BKK ígérete szerint a 2-es villamos és a 4-es metró is sűrűbben közlekedik majd a lezárások ideje alatt.
 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak
Kerékpársáv Budapesten
2020. május 13.
Furcsa jelzőtáblával találkozott a Kreszprofesszor a Nagykörúton.

További hírek