Hétvégén V8-asoktól csattoghat Komárom! – NAAF 2019

Közzétéve:
2019-08-06, 10:47

A várva-várt amerikai autós esemény augusztus második hétvégéjén veszi kezdetét. Az amerikai autósok, az extrém endurósok és freestyle motocrossosok már gőzerővel készülnek!

A csütörtöktől vasárnapig tartó eseményen az amerikai kontinenst közelebbinek fogod érezni, mint valaha. Komáromban mindent megtalálsz a benzinfaló amerikai kolosszusoktól egészen az oldtimer gyönyörűségekig!

NAAF Bigfoot autótaposás

Az országhatár felé haladva, északon, ahol a Duna is húzódik, a Monostori erőd körvonalait vélheted felfedezni. Ami biztos, az nem más, minthogy hétvégén fenékig merülhetsz a tengerentúli életérzésben, ugyanis az erődöt több, mint 1 500 klasszikus amerikai jármű veszi majd be.

A 18. alkalommal megrendezett fesztiválon az erőd egyik végétől a másik felé haladva a legnépszerűbb autómárkák újdonságaival találkozhatsz: a Ford, a Jeep és a Dodge is bemutatja a 2019-es évre szóló vívmányait.

NAAF Riviera oldtimer

Többek mellett az autóbemutató, a Low Rider Show és Big Foot Autótaposás, valamint a gumifüst verseny és természetesen a nagy amerikai autós felvonulás sem maradhat el! Akik igazán bátraknak vallják magukat, az offroad pályán feszegethetik majd képességeiket.

King of the Fort – Az erőd Királya

Egy korábbi NAAF beharangozó cikkben már kitértem arra, mit is jelent tulajdonképpen a King of the fort cím, illetve hogyan lehet hozzájutni ehhez a kitüntetéshez. Nem árt tudni, hogy az idei fesztiválon vadonatúj programként debütál a Super Enduro verseny, valamint a Motocross Freestyle Show. A közel 30 rendületlen endurós versenyzőnek farönkökön, traktorgumi akadályokon és sziklákon keresztül, veszélyes ugratókon és egy keresztbe állított amerikai terepjárón át kell győzedelmeskedniük egymás felett.  

Country & rock and roll

A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál szervezői gondoskodtak arról, hogy az izgalmaktól és adrenalintól teli nappalok után az éjszakai élet is felejthetetlen élményeket nyújtson. A sztárvendég egy svéd együttes, a Rednex lesz, akik minden bizonnyal megalapozzák majd a hangulatot, amint elkezdik játszani a híres Cotton Eye Joe-t. A banda már nagyon készül, videóüzenetükben az énekesnő elárulta, hogy mindannyian izgatottan várják, hogy belevethessék magukat az amerikai autós forgatagba és megcsodálhassák az oldtimer szépségeket.

Super Enduro verseny NAAF

További információkat a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválról az esemény honlapján találsz! A szervezők számítanak megjelenésedre, a rendezvényre az Alapjárat néhány újságíró munkatársa is kilátogat!

Forrás:

NAAF sajtóanyag

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Lezajlott az 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál - FOTÓK!
2017. augusztus 15.
Az amerikai autósok gigantikus bulija mágnesként vonzotta a tömeget Komáromba az elmúlt hétvégén, nem lehetett ellenállni a lóerőktől duzzadó izomautók hívó szavának
NAAF 2019
2019. augusztus 13.
2019-ben is megtelt amerikai autókkal a Monostori Erőd
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!