Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hivatalos: Lezár egy korszakot a Nissan a történelmében

2022. március 24. | 14:57

A japánok úgy számolnak, hogy az évtized végére eladásaik 100 százalékát a hibrid és tisztán elektromos modellek adják majd. 

A Nissan az autóipar azon kevés gyártója közé tartozik, amelyek úgy döntöttek, már nem fektetnek több pénzt a belső égésű motorok technológiájának fejlesztésébe annak érdekében, hogy képesek legyenek megfelelni a hamarosan bevezetésre kerülő Euro 7-es emissziós szabványnak. Ennek eredményeként a Nissan úgy döntött, 2023-tól már kizárólag villanyosított modelleket fog piacra dobni a kontinensen.

Ennek érdekében a japán cég hat új elektromosított autóval bővíti a palettáját. A Nissan arra törekszik, hogy 2026-ra az európai eladásainak 75 százalékát a hibrid és tisztán elektromos járművek adják. A távlati cél pedig az, hogy az évtized végére az értékesítések 100 százalékát a villanyautókból származzon.

Nissan Qashqai e-Power
Fotó: Nissan

Guillaume Cartier, a Nissan Europe elnöke elmondta, ez egy rendkívül fontos mérföldkőnek számít a márka történetében, mivel az eddig legátfogóbb palettabővítésre készülnek Európában. Emellett az elektromosított hajtásláncok terén szerzett tapasztalatuknak köszönhetően olyan technológiát képesek kínálni, amelyek megfelelnek az ügyfelek igényeinek anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a vezetési élmény tekintetében.

A japán márka európai kínálatában jelenleg több crossover, a tisztán elektromos Leaf, a Micra, valamint a Townstar és Primastar kishaszonjárművek találhatóak. A Nissan nemrég dobta piacra a Juke és a Qashqai új hibrid verzióját, míg jövőre érkezik a ráncfelvarrott Leaf. Emellett leállították a GT-R sportautó forgalmazását az öreg kontinensen.

Mindeközben a Nissan azon dolgozik, hogy a termelési rendszerének energiaellátását megújuló energiaforrások használatára biztosítsa. Az autógyártó 2050-re szeretné elérni a teljes szén-dioxid-semlegességet.

F1: Este lesz az időmérő és a futam is Szaúd-Arábiában A közjó érdekében: Honda HR-V e:HEV 2022 - Teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!