Hivatalos: a Tesla autója ebben most verhetetlen!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-16, 10:50

A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.

Jelen pillanatban a Tesla Model 3 a világ leggyorsabban töltő elektromos autója, a hírt nyugodtan kezelheted hivatalosként. Gyorsan hozzá kell tenni azonban, hogy ez leginkább az Európában értékesített kocsikra vonatkozik egy programfrissítésnek köszönhetően. Ennek lényege, hogy az úgynevezett hosszú hatótávolságú akkumulátor (Long Range Battery) 200 kilowattos töltést tesz lehetővé az ultra gyors villámtöltőknél (ilyen már Magyarországon is van).

Tesla Model 3 töltése

Az ilyen akkumulátorokkal ellátott elektromos autók egy feltöltéssel 329 mérföldet (529 kilométert) képesek megtenni. A Tesla elmondása szerint ez csak a kezdet, azt ígéri a cég, hogy az általa fejlesztett V3 töltőtechnológia bevezetésével a 250 kilowattos töltés is lehetővé válik majd a jövőben.

A Model 3-as a hazai ügyfelek részére is elérhető, körülbelül 2 hónapos szállítási idővel vagy akár készletről is. A Magyar Autókereskedőház Zrt.-től minden fontos információt megtudhatsz.

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
Lencsevégre kapták a Tesla kamionját
2017. október 05.
A nyilvános bemutató előtt sikerült lekapni a Tesla futurisztikus kamionját - ráadásul teljesen álcamentesen!