A Hovány-csoport megnyitotta a világ egyik legmodernebb Mercedes-Benz márkakereskedését Budaörsön

Frissítve:
2018-11-17, 13:55

A Mercedes-Benz Hovány Autócentrum megnyitotta kapuit, amely jelenleg a világ egyik legmodernebb Mercedes-Benz értékesítési pontja

A létesítmény több, mint 3,5 milliárd forintból épült. A 20 350 négyzetméteres területen álló, 6 380 négyzetméteres komplexum az elsők közt van a világon, amely az új értékesítési koncepció szerint valósult meg és közel 70 munkahelyet teremt a térségben. Egyedülálló 21. századi digitális és építészeti megoldások találhatók a kiállító térben és a tárgyalókban is.

A budaörsi kereskedésben bemutatóterem, szervizműhely, raktárak, valamint karosszéria- és fényezőműhely is helyet kapott és elérhetőek a legújabb Mercedes-Benz személygépkocsik, kishaszonjárművek, valamint a Smart modellek. Az ország második AMG Performance Centere mellett a világ első olyan kiállítótere is itt található, ahol a Mercedes-Maybach modelleket egy új, exkluzív lounge környezetben mutatják be az érdeklődőknek.

A budaörsi szalon kívülről

Az volt a cél, hogy a kereskedés többé ne csak az autóvásárlásról szóljon, hanem egy olyan élménykomplexum legyen, ahol örömmel és minél hasznosabb időt töltenek az ügyfelek. Ennek érdekében különleges belsőépítészeti megoldásokat alkalmaztak, digitalizálták a teljes értékesítési folyamatot és új munkaköröket hoztak létre ennek érdekében.

„Több, mint negyed évszázados fennállásunk alatt számos rangos hazai és külföldi elismerésben részesültünk és átütő sikereket értünk el az ügyfél-elégedettség területén. Ma pedig megnyitjuk a világ egyik legismertebb autómárkájának újgenerációs autókomplexumát. A budaörsi szalon 38 éves pályafutásom legnagyobb alkotása, hiszen a munkatársak is egy teljesen új értékesítési stratégiát követnek, annak érdekében, hogy a nálunk eltöltött idő élményt jelentsen minden ügyfelünk számára.” – tette hozzá Hovány Márton, a Hovány Csoport alapító-tulajdonosa.

A Hovány-csoport alapítója, Hovány Márton:

„A most átadott Mercedes-Benz Hovány Autócentrumban alkalmazott egyedülálló szolgáltatások bevezetésével célunk, hogy tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat a prémium személyautó szegmensben, illetve az új értékesítési filozófiának köszönhetően a kishaszonjárművek piacán tapasztalt fejlődést szeretnénk hosszútávon is megőrizni. Örömmel tölt el, hogy hazánkban valósulhatott meg az egyik első, a Mercedes-Benz új értékesítési stratégiája szerint épült zöldmezős beruházás.” - mondta Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A most átadott Mercedes-Benz Hovány márkakereskedés alapkövét 2017 július 29-én, a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pilótája, Valtteri Bottas segítségével tették le. Ezt követően, a közel másfél éven át tartó munkálatok alatt 2 000 m3 hő- és hangszigetelő anyagot, 40 000 m2 gipszkartont és közel 2000 liter falfestéket, továbbá 78 kilométernyi kábelt használtak fel a szalon felépítéséhez. A különleges épületben 136 db ajtó, 1 750 db lámpatest és 60 db beépített kijelző található, a kiállított autókhoz tartozó interaktív ártáblákat pedig 24 db iPad alkotja.

AMG-k egymás mellett, szemből fotózva

A beruházás építészeti szempontból is kiemelkedő, ugyanis a bemutatótermek mellett exkluzív lounge és egy jelentős méretű rendezvénytér is helyet kapott az épületben. Ennek köszönhetően a szalon különleges ügyfélrendezvények és más, egyedülálló események helyszíneként is funkcionálhat. A budaörsi Mercedes-Benz Hovány Autócentrum november 26-tól várja az érdeklődőket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!

További hírek