2018. október 24. | 18:30

A Los Angeles-i Autószalon egy kicsit még odébb van, azonban a 2019-es Nissan Maximáról már kiszivárgott egy-két infó!

A Los Angeles-i Autószalon 2018. november 30-án veszi kezdetét és magyar idő szerint december 10-én ér majd véget. A japán autógyártó elöljáróban csupán egy képet közölt a Nissan Maxima 2019-es verziójáról, az izgalmas részleteket a nívós eseményen szeretnék ismertetni a tömeggel.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A kép alapján leginkább arra lehet következtetni, hogy az első fényszórók LED-esek lesznek. Ezenkívül jól látni, hogy tervezéskor ügyeltek az autó orrát illető finom vonalvezetésre, a sötétített hűtőrácsot kiszélesített „U” alakú króm betét osztja két részre. Azt egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy milyen módosításokat végeztek a négyajtós Maxima hátulján, de az orrészt alapul véve mindenképp valami számottevő átalakításban lehet bízni.

A Nissan Safety Shield 360 technológia megtalálható lesz a Maximában és a lehető legbiztonságosabb mindennapi vezetés támogatójaként fog szolgálni. A csomag része többek közt a holttérfigyelő, sávváltással kapcsolatos figyelmeztetések, automatikus hátsó fékezés és automata vészfékezés, gyalogos észlelés.  

A japán autómárka úgy tervezi, hogy 2021-re az értékesítésben legjobban szerepelt modelljeiben alapfelszereltségként fogja kínálni a legújabb vezetést támogató technológiákat.

A Nissan Maxima feltehetőleg a 350Z motorterébe rejtett VQ sorozatú egységet fogja megkapni, 3,7 literes V6-os kivitelben. A díjnyertes motor esetében a 300 lóerő még csak hagyján, a lényeg a nagyszerű, jellegzetes hangban rejlik! A legendás erőforrást, mely 354 Nm nyomaték leadására képes, már 1994 óta gyártja a Nissan. Ezek mind csupán következtetések, hiszen a vezetők nem árultak el konkrét tényeket az erőforrás kapcsán sem, ezzel fokozva a japán gyártók szerelmeseinek izgalmát.

A Nissan, avagy Datsun Maximát már az 1980-as években elkezdték gyártani, azonban főként Észak-Amerika, a Közel-Kelet, valamint Kína piacain vált igen népszerűvé. Úgy gondolom, hogy a korábbi Datsun 810-es modell helyettesítője igen jól mutatna a magyar közutakon, ezért bízom benne, hogy hamarosan Európában is kapható legyen a négyajtós teljesítményhajhász.

A frissített modell az amerikai kereskedésekbe előreláthatólag már decemberben megérkezik, addigis a modellről részletesebb információkat a Los Angeles-i Autószalon híreit nyomon követve tudhatsz meg!