Idő előtt mutatta meg magát az új Nissan!

Frissítve:
2018-11-02, 19:21

A Los Angeles-i Autószalon egy kicsit még odébb van, azonban a 2019-es Nissan Maximáról már kiszivárgott egy-két infó!

A Los Angeles-i Autószalon 2018. november 30-án veszi kezdetét és magyar idő szerint december 10-én ér majd véget. A japán autógyártó elöljáróban csupán egy képet közölt a Nissan Maxima 2019-es verziójáról, az izgalmas részleteket a nívós eseményen szeretnék ismertetni a tömeggel.

Nissan Maxima

A kép alapján leginkább arra lehet következtetni, hogy az első fényszórók LED-esek lesznek. Ezenkívül jól látni, hogy tervezéskor ügyeltek az autó orrát illető finom vonalvezetésre, a sötétített hűtőrácsot kiszélesített „U” alakú króm betét osztja két részre. Azt egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy milyen módosításokat végeztek a négyajtós Maxima hátulján, de az orrészt alapul véve mindenképp valami számottevő átalakításban lehet bízni.

Nissan Safety Shield 360 technológia

A Nissan Safety Shield 360 technológia megtalálható lesz a Maximában és a lehető legbiztonságosabb mindennapi vezetés támogatójaként fog szolgálni. A csomag része többek közt a holttérfigyelő, sávváltással kapcsolatos figyelmeztetések, automatikus hátsó fékezés és automata vészfékezés, gyalogos észlelés.  

A japán autómárka úgy tervezi, hogy 2021-re az értékesítésben legjobban szerepelt modelljeiben alapfelszereltségként fogja kínálni a legújabb vezetést támogató technológiákat.

Nissan VQ sorozat

A Nissan Maxima feltehetőleg a 350Z motorterébe rejtett VQ sorozatú egységet fogja megkapni, 3,7 literes V6-os kivitelben. A díjnyertes motor esetében a 300 lóerő még csak hagyján, a lényeg a nagyszerű, jellegzetes hangban rejlik! A legendás erőforrást, mely 354 Nm nyomaték leadására képes, már 1994 óta gyártja a Nissan. Ezek mind csupán következtetések, hiszen a vezetők nem árultak el konkrét tényeket az erőforrás kapcsán sem, ezzel fokozva a japán gyártók szerelmeseinek izgalmát.

A Nissan, avagy Datsun Maximát már az 1980-as években elkezdték gyártani, azonban főként Észak-Amerika, a Közel-Kelet, valamint Kína piacain vált igen népszerűvé. Úgy gondolom, hogy a korábbi Datsun 810-es modell helyettesítője igen jól mutatna a magyar közutakon, ezért bízom benne, hogy hamarosan Európában is kapható legyen a négyajtós teljesítményhajhász.

Nissan Maxima 2016
Nissan Maxima 2016

A frissített modell az amerikai kereskedésekbe előreláthatólag már decemberben megérkezik, addigis a modellről részletesebb információkat a Los Angeles-i Autószalon híreit nyomon követve tudhatsz meg!  

Forrás:

Kapcsolódó írások

Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban