szerda - 2023. szeptember 27.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így néz ki egy budapesti autós üldözés a rendőrök szemszögéből – VIDEÓ

2022. február 08. | 15:44

A környékbeliek egy része azt hitte, filmforgatás zajlik Csepelen.

2022. február 8-án reggel 7 óra 30 perc magasságában a XXI. kerületi járőrök egy autós nyomába eredtek, aki azután gyorsított fel, hogy megpillantotta a rendőrautót. Ezután kezdetét vette egy autós üldözés, amit most bárki visszanézhet – mégpedig az egyenruhások szemszögéből.

A járőrök amint felfigyeltek a budapesti közlekedők épségét veszélyeztető sofőrre, bekapcsolták a szirénát, majd hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel az audist, akinek esze ágában sem volt lassítani, inkább megpróbálta lerázni magáról a rendőröket, akik szívósan tapadtak a fiatalemberre.

Perceken át zajlott az üldözés, a menekülő végül az Ölyv utcába érve látta be, hogy nincs értelme a további ellenállásnak. Később kiderült, hogy több környékbeli szentül hitte, hogy épp filmforgatás zajlik Csepelen. Az Audi személyautót egy 25 éves férfi vezette, akinek már többször bevonta a hatóság a jogosítványát, kedd reggel sem volt nála érvényes vezetői engedély.

De igazából nem emiatt akart eltűnni a rendőrök szeme elől: a kocsi átvizsgálásakor kábítószergyanús agyagok kerültek elő, amiket most szakértői vizsgálat alá vetnek. A sofőrt és az anyósülésen utazó másik férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra. Előbbit őrizetbe is vették, hiszen Magyarországon már bűncselekménynek számít a jogsi nélküli vezetés. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul, közölte a rendőrség.

Városba kiváló: Honda HR-V e:HEV - Menetpróba Új kampányában lépésről lépésre mondja el a Katasztrófavédelem, mi a teendő karambol esetén

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!