Megjelent egy új videó arról, hogyan viselkedik a Tesla Autopilot rendszere egy útfelújításnál. Elon Musk vállalata régóta dolgozik azon, hogy járműveik a legnehezebb forgalmi helyzeteket is biztonságosan kezelni tudják. Itt most arra derült fény, hogyan érzékeli a forgalmi akadályokat az önvezető szisztéma, és hogyan követi a bójákat a felfestett vonalak helyett. Még 2017-ben mutatták meg azt, hogy az algoritmus képes kezelni az építési területek okozta szituációkat, felismerve az úton elhelyezkedő különböző akadályokat.

Az elmúlt időszakban több videó is megjelent az Autopilot rendszerről, főleg két hekkernek köszönhetően, akik a Tesla rendszerét piszkálgatják időről-időre. A Teslák ECU-moduljában járva számos érdekességre bukkantak, melyeket különböző videókon mutattak be. Az igazán látványos ebben az, ahogyan a rendszer a lehetőségekhez igazítva módosítja a vezetési pályát, melyet egy zöld sávval jelenítettek meg.

Az Autopilot jelenleg autópályás közlekedésre van optimalizálva, de Musk elmondása szerint 2019 végére a városi rendszert is igyekeznek a lehető leghatékonyabban kialakítani. Ennek a rendszernek a legnagyobb erőssége az, hogy a Tesla járművek egy flottaként „kommunikálnak egymással”, és rengeteg adatot összegyűjtve tanulják meg kezelni az egyes forgalmi szituációkat.

Azt még mindig fontos megjegyezni, hogy egyelőre a Tesla járművei sem képesek a teljesen önvezető közlekedésre, a sofőr felügyelete és beavatkozása mindenképpen szükséges. Az egyes országok ráadásul eltérően szabályozzák az önvezető autók használhatóságát.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Ebben a videóban pedig megnézheted a Model 3-at egy kicsit közelebbről: