2019. augusztus 30. | 11:50

A Porsche következő csúcsmodellje 2025-ben érkezik a hírek szerint.

Annak is már négy éve, hogy az utolsó példányokat legyártották a Porsche 918 Spyder modellből, hiszen a hibrid szuperautó összeszerelése 2015-ben ért véget. A gyártó következő csúcsmodellje azonban csak 2025-ben érkezik, a Porsche szerint ugyanis még nem tart ott az akkumulátorok technológiája, hogy az új igényeknek megfelelő hibrid szupersportkocsit készíthessenek. Van is valami a németek gondolkodása mögött, hiszen ha egy mai elektromos vagy hibrid autót pályán nyeleznek nagy tempóval, akkor az akkumulátorok bizony nem tartanak ki túlzottan sokáig.

Egyelőre még az sem dőlt el, hogy hibrid vagy pedig teljesen elektromos hajtású lesz a 918 Spyder utódja, melyet egyelőre 988 Vision koncepcióként emlegetnek, és amelyről már meg is jelent néhány látványterv. Korábban már bemutattak egy retró stílusú tanulmányt, ám a most megjelent koncepció életszerűbbnek tűnik. Nagyon harmonikus vonalakat kapott a 988 Vision, megőrizve a Porsche jellegzetességeket. Főleg az autó fara lett futurisztikus, ennek ellenére mai szemmel is szépnek mondható. Az Invisive által készített tanulmány elképesztően részletes lett, az autó szinte minden porcikáját meg lehet vizsgálni rajta.

A Porsche tehát akár arra készülhet, hogy egy 1000 kilométeres hatótávú, teljesen elektromos hipersportautót készítsen, 1000 lóerő körüli teljesítménnyel. A szilárdtest-akkumulátorokkal ez lehetséges is lehet néhány éven belül, az pedig már csak az autógyártókon múlik, hogy mit hoznak ki a dologból. Addig is csak találgatni lehet, de amíg ilyen látványtervek készülnek, örömmel csorgatom a nyálamat még egy ideig.

Korábban már kiderült, hogy a Porsche Taycan mellé az amerikaiak igyekeztek riválist állítani egy elektromos szuperautóval. Az viszont dicséretes, hogy a nagy piaci nyomás ellenére a Porsche nem kapkodja el a következő csúcsmodell bemutatását, hiszen ők csak olyan terméket adnak ki a kezükből, mellyel maximálisan elégedettek.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!