Íme egy Aston Martin, amit az idő inspirált

Közzétéve:
2019-01-23, 13:59

Így néz ki az Aston Martin DBS Superleggera Tag Heuer Edition

Az Aston Martin és a Tag Heuer egy különleges, mindössze 50 darabból álló szériával ünnepli meg a Formula 1-es partnerséget. A Red Bull Racing istálló névadó támogatója és az óragyár remek kapcsolatot ápol, így az autós karóra után, most egy karórás autót is bemutatnak.

A rendkívül korlátozott, különleges kiadás alapjául a DBS Superleggera szolgál, amelynek külső és belső megjelenését is az óragyár munkatársai álmodták meg és semmit sem lehet majd személyre szabni vagy változtatni a leendő tulajdonosnak. Ez a felszereltségre és a színvilágra is vonatkozik. Minden autóhoz jár egy szintén limitált példányban készülő, minden részletében passzoló karóra is.

Az Aston Martin DBS Superleggera Tag Heuer Edition hátulról fotózva

A fényezésen egyből megakadt a szemem, amely Monaco Black névre hallgat, ezt fekete szénszálas tetővel, spoilerrel, légterelőkkel és visszapillantó borítással dobták fel. Piros kiegészítőkkel is kombinálták a színvilágot, ha alaposabban szemügyre veszed, akkor láthatod, hogy a féknyerget, illetve a felnik oldalfalait is ilyenre fújták, amelyekre Pirelli P-Zero abroncsokat szereltek. A limitáltságot jelző Tag Heuer pakett az első kerekek mögött kapott helyet a DBS felirat felett.

Az Aston Martin DBS Superleggera Tag Heuer Edition féknyerge és felnije

Az utastérben a fekete dominál, azonban a piros számtalan árnyalatával kombinálták azt. A varrások és a fejtámlába hímzett Tag Heuer logó is. Az ülés, a könyöklő és az ajtókárpit mintázatában is visszaköszön a háromszögű steppelt minta, amelyeket fekete varrással ékesítettek.

Az Aston Martin DBS Superleggera Tag Heuer Edition utastere

A DBS Superleggera Tag Heuer Edition csupán optikai tuningot kapott, a teljesítményéhez nem nyúltak hozzá. Ez azt jelenti, hogy a motorháztető alatt ugyanaz az ikerturbós, 5,2 literes V12-es erőforrás lapul, mint a normál DBS-ben. Ez sem kevés, ugyanis ez 735 lóerős teljesítményt jelent és 900 Nm leadására képes, a 100-as sprintet 3,4 másodperc alatt futja meg, a végsebessége pedig 340 km/h. Az erő a hátsókerekre irányul, amit egy nyolcfokozatú automata váltó visz át.

Az óragyár az alábbi videóval harangozta be a limitált szériát, még 2018 októberében:

Kapcsolódó írások

Aston Martin DBS Superleggera James Bond
2019. május 25.
Az "On Her Majesty’s Secret Service", vagyis az „Őfelsége titkosszolgálatában” című James Bond-film, illetve a benne szereplő autó ötvenedik évfordulójára limitált kiadással készült a gyártó
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek