csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Itt a vége: leállítja a GTC4Lusso gyártását a Ferrari

Egy korszaknak hamarosan vége lesz, de egy új, sokkal radikálisabb fejezet viszont kezdetét veszi az olasz márka történetében.

Hamarosan elkezdi a Ferrari gyártani azt az autót, amihez foghatót még sohasem láthattunk kigurulni az olasz gyár kapuján, melynek neve a már korábban bejelentett Ferrari Purosangue lesz. Az első SUV modell, amelynek bemutatásának várható időpontja 2022 lesz. Az olaszok szerint méltó ellenfele lehet olyan típusoknak, mint például a Lamborghini Urus és a Porsche Cayanne, melyek a nagyon erős luxus szuper SUV-k kategóriába tartoznak. De mi lesz a többi olyan modellel, amely a tágasabb belső térre épített?

A múlt hét folyamán felröppent a hír, miszerint a Ferrari felhagy a GTC4Lusso gyártásával. Az olasz márka akkor még tagadta a pletykákat, ám ezen a héten már megerősítette. A GTC4Lusso még 2016-ban érkezett és lett méltó utódja a Ferrari FF-nek, amelyet pedig 2011-ben mutattak be. A sorozatnak köszönhetően jelent meg először az összkerék-meghajtás a Ferrarinál, továbbá ezeknek a típusoknál tudtak valódi növekedést elérni a csomagtér méretében.

A motortérben ezekbe az autókba elsőként vitték tovább az FF-ben is használt 6,8 literes, 690 lóerős V12-es erőforrásokat, majd 1-2 évvel később jöttek ki a GTC4Lusso T változatával, ami egy 3,9 literes, 610 lovas, biturbó V8-as motorral rendelkezett. A két változat egyébként viszonylag sikeres lett, de az SUV valószínűleg még nagyobb sikereket érhet úgy, mint az Urus, vagy a többi luxus szabadidő-terepjáró.

Ez a bejelentés a Ferrarinál egy korszak végét és egy újnak az elejét is jelenti. Az új Purosangue tovább fogja vinni a tágas belsőt és a nagy csomagteret, valamint az elképesztő luxust is. Többek szerint nagyon sokat kellett várni arra, hogy a Ferrari elérjen idáig, az olasz márka stratégiája azonban az ötéves ciklusokban érkező újdonságokra épül, így nem kapkodják el ezeket a lépéseket. Főleg úgy, hogy az olaszok egyik legnagyobb, legdrasztikusabb újítása érkezik majd 2022-ben.

Ha igazán oda vagy a Ferrarikért, nézd meg videónkat, melyben egy 488 GTB-t mutatunk be.

Amennyiben nem indul ez a videó, kattints és tekintsd meg Youtube csatornánkon.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!