Ízelítő a 2019-es Detroiti Autószalonról!

Közzétéve:
2019-01-11, 13:14

Már biztos, hogy a német prémium-hármas nem állít ki a 2019-es Detroiti Autószalonon, de ezzel ellentétben sok más gyártó meglepetésekkel készül

Közeleg a Detroiti, vagy másnéven Észak-Amerikai Nemzetközi Auto Show, minden év legelső autószalonja. A kiállítás 2019. január 14-én nyitja meg kapuit, az ott jelenlévő gyártók pedig legfrissebb tanulmányautóik mellett beszámolnak legújabb sorozatgyártású modelljeikről és az általuk használt innovációs technológiákról is. 

Észak-Amerikai Nemzetközi Autó Show (NAIAS) plakátja 

A NAIAS (North American International Auto Show) jelentős múlttal rendelkezik, ugyanis 1987 óta minden évben megrendezésre kerül a jól bevált helyszínen, Detroitban. Magyarországon nemigen lehet találkozni a „Detroiti Autószalon” kifejezéssel, ennek oka, hogy mint az idei évben, úgy máskor is az amerikai piacra szánt modellek vannak előtérbe helyezve. Az auto show-n ugyanakkor akad néhány gyártó, akik igyekeztek legújabb modelljeiket más országok igényeinek megfelelően is kialakítani, hogy aztán forgalomba helyezhessék többek közt például az Egyesült Királyságban. 

Ízelítőként egy-két márka némileg már lerántotta a leplet elképzeléséről, ezekről az alábbiakban, betűrendbe szedve olvashatsz:     

Ford

A Ford várhatóan egy vadonatúj Shelby GT500-ast mutat majd be a 2019-es Detroiti Autószalonon. Az amerikai vállalat a tavalyi évben már közzétett pár fotót az újonnan érkező GT500 motorteréről, melyben egy méretes kompresszor is elhelyezésre került. Úgy tudni, az elkészült modellt a nemzetközi esemény első sajtónapján mutatják be hivatalosan is.

Shelby GT500

Az új Shelbynek több, mint 700 lóerőre lesz szüksége ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt a 707 lóerős Dodge Challenger SRT Hellcat, valamint a 755 lóerős Chevrolet Corvette ZR1 modellekkel. A nagy debütálás előtt feltehetőleg még érkezik pár képpel a Ford, de addig is tekintsd meg a soron következő japán urat. 

Infiniti

A Nissan luxusmárkája ismét alkotott, így ezúttal egy olyan szabadidő-autót készítettek, mely a híresztelések szerint elektromos hajtást is kapott, és igen, jól látod, hogy az oldalsó visszapillantók mérete megcsappant, ugyanis az Audi e-tronban megismert, tükrös helyett kamerás verziókat alkalmazták itt is.

A tisztán elektromos QX Inspiration az Év Autója választáson is induló Jaguar I-Pace riválisának ígérkezik és egyben erősíti a japán márka jövőbetekintő gondolkodásmódját, mely szerint minden modelljükben elérhető lesz a hibrid meghajtás 2021-re.

Infiniti QX Inspiration

Az Infiniti a Q Inspiration koncepción látott megjelenési stílust vette alapul új tanulmányautójának elkészítéséhez, továbbá LED-es fényszórókat és körbefutó szélvédőt is alkalmaztak. Az SUV 2020-ra várhatóan megérkezik a bemutatótermekbe. 

Lexus

A gyártók imádnak képek formájában „elejteni” egy-egy apró részletet aktuális modelljeikről, így járt el a Lexus is 2018 decemberében. Közzétettek egy fotót jellegzetes, RC F Track Edition nevű sportautójuk szénszálas hátsó szárnyáról, a leírásból pedig kiderült, hogy a jármű a NAIAS keretein belül debütál majd. Az ugyan még titok, milyen erőforrást kapott a tanulmány, de valószínűleg a márka 470 lóerős 5,0 literes V8-as szívómotorját helyezték a motorháztető alá. Erőátviteli rendszerként feltehetőleg egy nyolcfokozatú automata váltó szolgál majd, mely a kapacitást közvetlenül a hátsó kerekekhez továbbítja. 

Lexus RC F Track Edition karbon szárny

Subaru

A japán gyártó létrehozta az előző generációs WRX STi S208 utódját, az S209-et. Az autó masszív hűtőrácsáról tettek közzé egy fotót, hogy annál is kíváncsibb légy a többi részletre! Nem sokat tudni a Subaru új modelljéről, de mindenesetre sokan összkerékhajtással és egy 300 lóerő körüli turbós boxermotorral képzelik el a szedánt. A többi „S” jelzésű modellhez hasonlóan limitált kiadású példányokra lehet számítani, 500 darabszám környékén. 

Subaru WRX STi S209 hűtőrács

Toyota

Háromszoros hurrá, ugyanis végre bemutatkozik a Toyota várva-várt Suprája a 2019-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autó Show-n. Több álcázott és álcázatlan fotóval lehetett találkozni az elmúlt időszakban a Supra kapcsán, most azonban elérkezett a pillanat, hogy az FT-1 koncepcióra hajazó sportkupé bemutatkozzon, mi több, eladásra is kínálja magát az idei év első felében. 
A jármű egy 3,0 literes sorhatos motort kapott keringési rendszerének központi szerveként, mely várhatóan 300 lóerős maximális teljesítményt és 470 Nm-es csúcsnyomatékot fog produkálni. Ilyen mechanikával 5 másodperc körüli 0-ról 100 km/h-ra történő gyorsulással számolnak a mérnökök. Az élményautó súlyelosztása a prototípus alapján 50:50 százalékos.

Időközben a bemutató előtti 1 nappal a Toyota mexikói képviselete egy twitter postban buktatta le az Új Supra bemutató videóját.

 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Látványos videó, kis pénzből, Subaruval
2017. május 08.
Itt az élő példa arra, hogy lowbudgetből is lehet menő csapatós videót készíteni, elég hozzá egy vén Subaru és egy megfelelő helyszín
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…
A Subaru eltávolítja kínálatából a dízel-erőforrású járműveket
2018. augusztus 23.
A japán autógyártó elsőként az Egyesült Királyságból távolította el eladásra kínált, dízel-erőforrású modelljeit!
Detroit Motor Show 2018: terítéken legfontosabb autók
2018. január 21.
A Detroit Motor Show 2018 az Egyesült Államok legnagyobb jelentőséggel bíró autós bemutatója. Aki igazán számít, megjelenik az autógyártás fellegvárában.