Járókelők közé hajtott egy motoros Budapesten – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-09, 11:34

H. Csaba nem tudott elszámolni a 300 köbcentis jármű eredetével.

A térfigyelő kamera felvette azt, ahogy járókelők közé hajt egy budapesti motoros a Szabadság hídon. A szabálysértő férfit a Fővám térnél érték utol a motoros rendőrök.

Járókelők közé hajtó motoros

A budapesti motoros rendőrök még vasárnap délután akartak megállítani egy motorost a Vámház körúton, aki haladása során úgy hajtott át a tilos jelzésen, mintha mi sem lenne természetesebb. A motorkerékpáros nem volt hajlandó megállni az egyenruhásoknak, egyszerűen figyelmen kívül hagyta a rendőrmotor megkülönböztető fény- és hangjelzését.

A szabályszegő ahelyett, hogy megállt volna, nagy gázt adott, utána áthajtott a Szabadság hídon, majd felhajtott a híd járdájára. A járdára történő kanyarodás után nagy sebességgel ismét a Vámház körút felé vette az irányt a budapesti férfi, közben több járókelőnek is veszélybe került a testi épsége.

A motoros rendőrök végül a Fővám térnél utolérték és elfogták H. Csabát, aki nem tudott elszámolni a motor eredetével az igazoltatása során. A 300 köbcentiméteres Piaggio motorkerékpár alvázszáma hiányzott a járműnyilvántartási rendszerből, a vasparipán ráadásul sem biztosítás, sem rendszám nem volt.

A 38 éves budapesti férfi jogosítványát bevonták a rendőrök, akik aztán lefoglalták a fővárosi lakos motorját. Csabát közúti veszélyeztetés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Kapcsolódó írások

Nyugati tér
2020. július 30.
Ideiglenes parkolási tilalom lép életbe a Nyugati térnél.
szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  

További hírek