Jól teljesített a győri Audi 2018-ban

Közzétéve:
2019-01-11, 11:16

Elkészült a tavalyi év statisztikája, a magyar szakemberek becsülettel végezték a munkájukat

Az Audi Hungária 2018-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, a kezdetektől 2019-ig pedig nagy utat tett meg a négykarikás gyártó hazai különítménye. Mindig jó érzéssel tölt el, amikor a kezembe kerülnek az adatok arról, a magyar emberek hány országot látnak el járművekkel és alkatrészekkel. A tavalyi évben kereken 100 ezer autót és majdnem kétmillió motort szereltek össze a győri gyáregységben.

Audi győri gyáregysége

Az új trendeknek megfelelően az Audi is elkezdte egy ideje alkalmazni a háromhengeres benzinmotorokat, így 2018-ban Győrben is beindult a kis méretű blokkok összeszerelése. A négyhengeres Otto-motorokkal együtt összesen több mint egymillió darab került le a futószalagról ezekből. A négyhengeres dízelekből 340 ezernél is több, a hathengeres gázolajosokból pedig 175 ezer készült.

A hathengeres benzinesekből 300 ezret, az „Év Nemzetközi Motorja” díjat is elnyerő öthengeresből 10 ezret, a nyolc-és tízhengeres blokkokból pedig 16 ezret szereltek össze. A többek közt a hibrid rendszerekhez is szükséges elektromotorokból pedig közel 9500 darab készült. Összesen hatféle benzines és háromféle dízelmotor készül Győrben, a teljesítményskála 86-639 lóerőig terjed, a naponta elkészített nagyjából 8800 hajtómű pedig a Volkswagen-konszern 31 összeszerelő üzemébe kerül.

Járművek tekintetében az A3 szedánból gyártották a legtöbbet, ebből a típusból 62 ezer gördült le a futószalagról 2018-ban. A húsz éve gyártásban levő TT-ből összesen 12 ezret, az A3 kabrióból pedig 10 ezret készítettek. A Q3 összeszerelése nyáron indult el a győri üzemben, azóta 15 ezernél is több épült ebből a modellből. Az itt legyártott autók 90 országot látnak el, melyek közül Németország, Nagy-Britannia, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada a legnagyobb felvevőpiacok.

Audi Q3 a gyártósoron

Az Audi információi szerint 2019-ben egy újabb Q-modell gyártását indítják be, mely egyértelműen azt mutatja, hogy Ingolstadtban komolyan számolnak a győri gyáregységgel. Remélhetőleg az idei év is ilyen sikeres lesz, a fejlődés pedig nem áll meg.

Összeszerelő munkás

Forrás:

Audi Hungária sajtóközlemény

További autós hírek

A felvételen látható teherautó sofőrje feltehetően nem az útra koncentrált ugyanis eléggé későn sikerült észrevennie, hogy megállt előtte a sor.…

A DK-s Vadai Ágnes tett fel egy nagyon fontos kérdést a belügyminiszternek „Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség…

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás. A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos…

Kapcsolódó írások

Az Audi 25 éves sajtótájékoztatójának résztvevői
2018. szeptember 21.
2018. szeptember 20.-án ünnepelte az Audi Hungaria fennállásának 25 éves jubileumát
Audi TT 20 years limitált kiadás, oldalról fotózva
2018. december 05.
Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg a TT 2 évtizedes sikertörténete előtt.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018-as Audi TT RS hátulról
2019. március 13.
Egyes hírek szerint a győri Audi ikonikus modelljének jövője veszélybe került