vasárnap - 2023. június 04.
19.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Jövő héttől újra teljes kapacitáson működhet a Mol százhalombattai finomítója

2022. november 25. | 14:57

Az üzemben történt rendszerhiba miatt nem tudtak teljes kapacitáson működni.

A rendszerben történt hibák elhárítása már csak napokat vehet igénybe, és miután lefolytatták a különböző teszteket, utána 1-2 napon belül újra teljes gőzzel üzemelhet a százhalombattai finomító - mondta Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a készletgazdálkodásra egyelőre mégis oda kell figyelniük és optimalizálniuk kell a szállításokat.

Továbbra is hangsúlyozzák, hogy nincs Magyarországon üzemanyagellátási probléma, viszont azoknál a keretszerződéseiknél, amikben szerepel az ideiglenes korlátozás lehetősége, ott élnek vele. Emiatt is nem szállítanak országszerte több mint 200 független kisbenzinkútnak üzemanyagot. Bacsa szerint erre az optimalizálás miatt van szükség, mert csak így biztosított, hogy szerződött partnereik, viszonteladók zavartalan üzemanyagellátással dolgozhassanak.

Ezek mellett Bacsa kommentálta azt a népszerűtlen döntésüket is, mely a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Nagyvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) szerint óriási károkat okozhat a fuvarozásban, ezzel együtt az ellátásbiztonságban. November 18-án vezették be azt a szabályozást, miszerint a magasnyomású kútjaikon legfeljebb 100 liter gázolaj tankolható, ezzel sok fuvarozót nehéz helyzetbe hoztak.

Erre Bacsa azt reagálta, hogy a kutakon megnövekedett forgalom miatt kellett meghozniuk ezt a döntést. Szerintük ugyanis sokan a töltőállomásokon veszik fel az üzemanyagot még akkor is, ha van saját telephelyi kútfejük érvényes szállítási szerződéssel.

Őket próbálják üzletpolitikai vagy kereskedelempolitikai eszközökkel visszaterelni a saját telephelyi szállításra, hiszen az a Mol számára logisztikailag sokkal jobban kezelhető, mint ha a kutakra nagy igényű – nagy tartállyal rendelkező – erőgépek, teherautók állnak be folyamatosan - Mondta Bacsa György az Inforstart hírportálnak. 

MOL Group
Ilyen autókat foglaltak le a korrupciós botrányba keveredett Völner Pál családjától Nagyüzemi fatolvajokat kapcsoltak le Borsodban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!