Június végén felkerült a YouTube-ra egy videó, amelyen az látható, ahogy a szürke színű Audi A6 volánja mögött ülő személy olyan előzésbe kezdett, amit nem tudott befejezni, majd nagy tempóval áttért a szemközti forgalmi sávokba, ahol magát és másokat is közvetlen életveszélybe sodort. Az ámokfutó most a nyilvánosság elé állt, elmesélte, hogy mi késztette a száguldozásra.

Audi A6
Fotó: Police.hu

A felvétel gyorsan körbejárta a magyar sajtót, talán azt is mondhatjuk, hogy komoly indulatokat váltott ki az emberekből, én is azt írtam, hogy az ilyen attitűddel vezető ember nem érdemel jogosítványt, bár akkor még senki nem ismerte az előzményeket.

Az ügyészség K. Gergő letartóztatását indítványozta, a bíróság viszont a bűnügyi felügyelet mellett döntött, így a férfi csak engedéllyel hagyhatja el a lakhelyét november 1-jéig. A férfi most megkereste az Indexet, mert el akarta mondani ország-világnak, hogyan élte meg belülről ezt a szituációt.

„Nincs mentségem arra, amit tettem, őszintén sajnálom, ami történt, bocsánatot kérek mindenkitől, akit veszélyeztettem. 16 éve van jogsim, eddig csak kisebb szabálysértéseket követtem el. PÁV I-es vizsgával is rendelkezem, ez persze nem mentesít attól, amit elkövettem. Ismétlem, ez nem mentség, de azon a hétvégén történt velem egy egészségügyi vészhelyzet, ami vezetés közben ért. Pánikba estem, szerettem volna minél előbb eljutni az ajkai kórházba. Egy ideje visszatérő egészségügyi problémáim vannak, ezekre gyógyszert is szedek, ám ez nem zárja ki, hogy autót vezessek, ezt papírokkal igazolni is tudom, ezeket a rendőröknek is megmutattam” – nyilatkozta a portálnak Gergő, aki újságírói kérésre azokat a szörnyű pillanatokat is felelevenítette.

„Amikor megelőztem a motorost, és láttam, hogy szemből egy másik jármű tart felém, tudtam, hogy ha jobbra húzódom, akkor elsodrom a motorkerékpárost. Tisztában voltam a helyzettel, ezért egyetlen lehetőségként a szembejövő sáv leállósávja maradt, mert ha a fékre taposok, akkora sebességnél az autóm biztos megcsúszik, és abból tömegbaleset lett volna. Talán a jó isten fogta a kezemet, amikor sikerült elkerülnöm az ütközést, és a leállósávban a padkának hajtottam, majd nem sokkal ezután megálltam. Nagyon szégyellem és nagyon sajnálom, ami történt. Az nem igaz, hogy elhajtottam a helyszínről. Nagyjából tíz percig álltam a leállósávban, és vártam, hogy kell-e segíteni valakinek, ám szerencsére senki sem sérült meg, nem állt meg más autós, mindenki haladt tovább. A közelben lakom, így hazavezettem, amennyire az autóm állapota engedte, majd otthon bevettem a gyógyszereimet. Ha tehetném, visszacsinálnám a történteket”.

Sérült Audi
Fotó: Police.hu

Az ámokfutó elmondta, hogy a rendőrségen nem tagadott semmit, elismerte a felelősségét. Vér- és vizeletmintát is adott, az bebizonyosodott, hogy tiszta fejjel vezetett.

„A rendőrök többször is említették, nem értik, hogy egy magamfajta ember hogyan csinálhatott ilyen butaságot. Ma már tudom, meg kellett volna állnom, hogy mentőt tudjak hívni. Remélem, hogy nem akarnak majd velem példát statuálni, és nem sújt a bíróság a szokásosnál nagyobb, súlyosabb büntetéssel” – tette hozzá az A6-os tulajdonosa.