Kabriót csinálnak a T-Rocból!

Frissítve:
2018-10-12, 15:54

A Volkswagen crossovere tető nélküli kivitelben is elérhető lesz

A tavaly bevezetett T-Roc a Touareg és a Tiguan után a harmadik és egyben legkisebb emelt hasmagasságú modellje a gyártónak. A kompakt crossover a Golffal közös MQB-platformra épül, és a piaci megjelenése óta egyre nagyobb az érdeklődés iránta. Éppen ezért döntött úgy a Volkswagen, hogy lép egy merészet, és készít belőle kabrió változatot.

2020-as Volkswagen T-Roc kabrió kémfotón, elölről

A gyártó nem titkolt célja, hogy olyan modelleket mutasson be, melyek az érzelmekre hatnak. Nem csak sablonos és racionális járműveket szeretnének kínálni ezentúl, ennek első hírmondója pedig az Arteon volt. Jelenleg nincs kabrió a Volkswagen kínálatában, hiszen a Golf Cabriolet gyártása 2016-ban, a bogáré pedig 2018-ban szűnt meg.

A Range Rover Evoque Convertible mintájára a T-Roc-ból készült puhatetős kivitel 2020-ban érkezik a piacra. A minap pedig kémfotók láttak napvilágot arról, ahogyan a közúton tesztelték a nyitható tetejű járművet. A Volkswagen-konszern 2020-ra húsz SUV modellt mutat be, melyek addigra az eladások 40 százalékát teszik ki a várakozások szerint. Ebből a típusból pedig évi 20 000 darabot szeretnének gyártani.

2020-as Volkswagen T-Roc kabrió kémfotón, oldalról

„Ezt a modellt mindannyian akartuk. Nincs kifejezetten nagy piaca, néhány országban kedveltek az ilyen jellegű járművek. Ettől függetlenül úgy éreztük, hogy meg kell valósítanunk ezt a projektet.” – mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen értékesítési vezetője.

Az álca meglepően sokat mutat a nyitható tetőből és az ablakok vonalvezetéséből, az autó többi részét pedig egyébként is ismerni az alapkivitelről. Nem kizárt azonban, hogy a karosszéria többi részén is módosításokat eszközölnek majd, az pedig szinte biztos, hogy meg kell erősíteniük a bódét, hiszen elveszítenek egy fontos szerkezeti elemet, a keménytetőt. A kétajtós T-Roc kabriót Osnabrückben szerelik majd össze, ahol az eddigi puhatetős modelleket is gyártották.

2020-as Volkswagen T-Roc kabrió kémfotón, hátulról

Herbert Diess, a Volkswagen vezetője szerint a márka az SUV-k brandjévé válik szép lassan. A T-Roc új sztenderdet állított a kompakt crossoverek szegmensében, a kabrió változattal pedig egy emocionális járművet állítanak a kínálatunkba. Arról is felröppentek hírek, hogy lesz R változata a T-Roc crossovernek, ám a gyártó erről egyelőre nem közölt részleteket.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…