Az RM Sotheby's aukciós ház október 24-én Londonban egy kiváló Youngtimer kollekciót állít ki, amelyben ez a ritka Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 'Wide-Body' is megtalálható.  Jöjjön most egy kis történelem, mielőtt az AMG 1993-ban egyesült volna a Mercedessel önálló tuner cégként működött, amelyet 1967-ben alapítottak és elsősorban nem hivatalos frissítéseket és kiegészítőket kínáltak a Merci modelljeihez.

Az AMG tipikus fejlesztései közt szerepelt a nagyteljesítményű motorok újjáépítése könnyített alkatrészekből. Valamint a karosszéria elemeinek aerodinamikai frissítése, illetve az utastér modernizálása.

A Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 'Wide-Body' elölről negyvenöt fokban fotózva

1989-ben az AMG kínálatának egyik legkeresettebb eleme a W126 560 SEC és SEL motorok átalakítása volt. Ennek során az 5,5 literes M117 egységet 6 literesre alakították, majd kettős vezérműtengelyt és homokfújt hengerfejeket kapott többek közt. A módosítások után az erőforrás megközelítette a 400 lóerőt és kétszer annyi nyomatékot adott le mint a gyári Mercedes motor. Ezen kívül a cég persze más fejlesztéseket is kínált a modellhez.

Az 1991-es Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 'Wide-Body' motortere

Ez az 1991-es modellévre épített példány megőrzi a fekete bőr belsővel rendelkező Blauschwarz Metallic gyári specifikációit. A középkonzolon található japán feliratból arra következtetni, hogy Japánba szállították majd megkapta az „AMG 6.0 Widebody” specifikációt.

A Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 'Wide-Body' első üléssora és műszerfala

Ez magában foglal egy átfogó motorfrissítést, egyedi AMG-kivitelű ajtókat, első, illetve hátsó lökhárítókat, na meg a szélesített kerékjárati íveket. A beltérben elektronikusan állítható sportülések, korszerűsített műszercsoport és új kormánykerék található. Nagyon jó állapotban van, ez azt sugallja, hogy vigyáztak rá és karban tartották rendesen, később Japánból egy kanadai tulajhoz került, aki 2017-ben Svájcba exportálta.

Az 1991-es Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 'Wide-Body' hátulról negyvenöt fokban fotózva

Úgy gondolják, hogy ebből az AMG 560 W126-ból alig ötven létezik a világon. Ezért rendkívül keresett autó. Ez bármilyen kollekcióba tökéletesen passzolna, különösen egy youngster gyűjtemény ékes tagja lenne.

Az autós világ legfrissebb híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát: