Keményebb és kifinomultabb változat is érkezik a ráncfelvarrott Type R-ből

Közzétéve:
2020-02-20, 11:27

Az európai piacon mindössze 100 darab Limited Edition modellt értékesítenek.

2020-ban a Honda Civic Type R ráncfelvarráson esik át, ezzel együtt a Limited Edition és Sport Line kivitelek is bemutatkoznak, melyek a Type R GT műszaki alapjaira épülnek, de megjelenésükben és felszereltségükben is mást stílust képviselnek. Na de miben változik meg az alap GT verzió?

Honda Civic Type R 2020

Nagyobb leszorítóerőt generáló, átszabott lökhárítók, módosított ködlámpa-fészkek, átrajzolt LED, nappali menetfénnyel kiegészített fényszórók, megnövelt légbeömlő vékonyabb rácsozással mellyel 13 %-kal nagyobb légbeáramlást értek el. Az erőforrás maradt a jól megszokott 2.0 literes VTEC TURBO 320 lóerővel és 400 Nm-rel, melyhez most egy nagyobb teljesítményű hűtőradiátort társítottak.

Type R GT

Ami a felfüggesztést illeti: az adaptív lengéscsillapító új vezérlőprogramja gyorsabb reakcióidőt eredményez, a hátsó, alsó lengőkarok keményebb gumiágyazással csatlakoznak a kasztnihoz, ezáltal 8%-kal nagyobb oldalirányú terhelést képesek felvenni, elöl szintén optimalizálták a szilentblokkokat, s nem utolsó sorban kisebb súrlódású gömbfejeket alkalmaztak. A fékrendszer esetében kétrészes, úszóágyazású tárcsákra váltottak és a féknyergek is újfajták, így 2,5 kg-mal csökkent a rugózatlan tömeg. A Civic Type R GT már előrendelhető itthon, áprilisban érkezhetnek meg a 13 709 000 Ft alapárú modellek.

Type R Limited Edition

A Honda Civic Type R Limited Edition-ből, azaz a versenypályára optimalizált változatból 100 darabot értékesít a márka Európában. A csomag részeként 20”-os, kovácsolt BBS könnyűfém felniket kapunk Michelin Cup 2 abroncsokkal, pályára optimalizált lengéscsillapítókkal és kormányművel. Látványos Sunlight Yellow színben is megrendelhető a változat, sötét króm bevonatú Civic emblémával, fekete tetővel, légbeömlővel és visszapillantókkal. A beltérben piros kagylóülések, Alcantara bevonatú kormány és a gyártási számot jelző plakett fogad. Nincs infotainment rendszer se légkondi, a felesleges zajcsillapítókat is eltávolították, a hátsó ülések viszont maradtak, de így is 47 kg-mal könnyebb a GT felszereltséghez képest.

Type R interior

A Honda Civic Type R Sport Line kevésbé feltűnő formavilággal és kifinomultabb menetkomforttal érkezik. Ez a változat alacsonyabb hátsó légterelőszárnyat, szürke díszcsíkot kap a karosszéria alsó felén és akár Racing Blue színben kérhető lesz. 19”-es felnik járnak hozzá Michelin Pilot Sports 4S abroncsokkal és további zajszigetelő megoldások a GT kivitelhez képest. A beltérben szintén Alcantara borítás fogad piros öltésekkel, új 7”-os infotainment kijelző Apple CarPlay és Android Autó lehetőségével. A szofisztikáltabb Type R alapára 13 549 000 forinttól kezdődik.

Type R sport line

Újdonság még, hogy a Type R modelleket a Honda LogR névre keresztelt adatrögzítő berendezéssel is felszerelik, ami a fedélzeti számítógép és szenzorok adatait adja át az okostelefonon futó alkalmazásnak, lehetővé téve, hogy a pilóta nyomon kövesse menet közben nyújtott teljesítményét.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Új Volkswagen Golf a régi 1-es Golf orrával
2020. február 28.
Következzen néhány mai autó, amely megkapta a 80-as évekbeli legendás elődjének az orrészét. Zseniális!
Honda Civic Mugen tuning
2020. augusztus 24.
Immáron a mezei Civichez is elérhetők a neves tuningcég kiegészítői.

További hírek