2021. május 18. | 16:02

Az autó hivatalos bemutatójára még várnunk kell.

Az aktív aerodinamikai elemek mára eléggé elterjedtek az utcai autókon, különösen a teljesítményorientált példányokon. Ez a technológia lehetővé teszi az autó számára, hogy szükség esetén megváltoztassa az alakját a megfelelő levegőelvezetés érdekében. Így nem meglepő, hogy a Porsche egyik szuperautója is rendelkezik ezzel a technikával, a készülő 911 GT3 RS kapott egy aktív hátsó szárnyat, amiről most egy kémvideó is készült.

A szóban forgó kupé az autópályán cirkált, amikor levideózták, a felvétel nem túl jó minőségű, de a lényeg, vagyis a változó szárny jól látható rajta. Azonban nehéz megmondani, hogy a hatalmas elem tulajdonképpen mit is csinál. Első ránézésre a formula autókon található nyitható hátsó szárnyra hasonlít, de közelebbről kellene látni ahhoz, hogy megtudjuk, mi a tényleges funkciója, mivel úgy tűnik, hogy a sofőr ebben az esetben légfékként használta a hátsó spoilert.

Az autóból ezúttal nem láthattunk sokat, de a korábbi kémfotókból kiindulva lehet sejtésünk arról, hogy nagyjából hogyan fog kinézni az új Porsche. Az eddig látott tesztautók műanyag burkolatot viseltek a fontos részek felett, elrejtve az alatta lévő formavilágot. Az új GT3 RS valószínűleg agresszív első és hátsó lökhárítókat, levegőnyílásokkal ellátott motorháztetőt és sárvédőket visel majd, amelyek kiegészítik a hatalmas szárnyat, amelyet a vállalat nem tud elrejteni a kíváncsi szemek elől.

Az autó meghajtásáról a Porsche 4,0 literes, szívó hathengeres motorja gondoskodik, amely több mint 502 lóerő és 469 Nm nyomaték leadására képes. Ennél a kocsinál a PDK lesz az egyetlen elérhető sebességváltó. Azt még nem tudni, hogy a Porsche mikor mutatja be hivatalosan a GT3 RS-t, erre akár már 2022 elején sor kerülhet.