A Budapest-Balaton kerékpárút építése miatt hétfőtől (július 5.) jelentős forgalmirend-változásra kell számítani a 7-es útnak az M7-es autópálya Székesfehérvár keleti lehajtója és a város közötti szakaszán, ahol aluljárót építenek. A munkavégzés várhatóan szeptember közepéig tart, tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-t.

A Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár-Polgárdi közötti szakasza 15,7 km hosszú lesz, az érintett szakaszon lesz még egy 38 méteres kerékpáros híd is a székesfehérvári elkerülő út felett, valamint két kisebb kerékpáros híd a Nádor-csatorna és a Malomcsatorna felett, tájékoztatott a szekesfehervar.hu.


Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A projekt Fehérváron, a Balatoni út-Nagykárolyi utca csomópontjától kezdődik majd és Szabadbattyán, Kőszárhegy és Polgárdi területén is áthalad. A NIF Zrt. közlése szerint a munkálatok megkezdése után a 7-es úton csak egy sáv lesz járható (a területelőkészítő munkák ugyanakkor nem járnak majd forgalomkorlátozással, állítja a kivitelező). A közlekedők Székesfehérvárról Agárd, illetve az M7-es autópálya irányába egy kiépített terelőúton, óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás mellett haladhatnak majd.

Székesfehérvár irányából Kisfalud felé a kanyarodás lehetősége a munkálatok ideje alatt fennmarad, de Kisfalud irányából a sztráda felé nem lehet majd kanyarodni.