Legutóbbi számában közzétette a világ 100 legbefolyásosabb vállalatát felvonultató listáját a Time magazin. Ezen a rangsorolás nélküli listán olyan cégek szerepelnek, melyek kiemelkedő hatással vannak a világ jövőjének alakulására. A top100-ban négy autógyártó neve is megtalálható, a legnagyobb befolyással bíró cégek között helyet kapott az amerikai General Motors és Tesla, a német Volkswagen, és a kínai BYD.

A magazin címlapján Mary Barra, a GM vezérigazgatója szerepel. Az amerikai autógyártó a Titánok kategóriába került, amit a zöldebb közlekedésért nyújtott teljesítményükkel érdemeltek ki. A General Motors tervei szerint 2035-től már tisztán elektromos járműveket előállító vállalatként üzemelhet.

A Teslát ezzel szemben a Zavarkeltők csoportjába sorolták. Viszonylag fiatal autógyártóként, az elektromos szektor piacvezetőjének betonbiztos helye van a top100-as listán. Elon Musk vállalata híresen remekül használja a közösségi média adta lehetőségeket. A múlt héten az is kiderült, hogy a Tesla Model 3 lett a legnépszerűbb autó az egyre több felhasználóval rendelkező TikTokon.

Tesla Model 3 beltere

A Time magazin szerint a Volkswagen a Vezetők kategóriájába tartozik. A szerkesztők elismeréssel szólnak a német vállalat elektromos autózást elősegítő törekvéseiről. A VW célja az elektromos átállás felgyorsítása, 2030-ra már az európai eladások 70 százalékát már villanyautók adhatják.  

A Build Your Dreams autógyártó az Újítók csoportjába került. Az amerikai mágnás Warren Buffett támogatását élvező kínai vállalat különböző méretű elektromos járművek gyártásával segíti elé a zöldebb közlekedési megoldások elérését.