Külföldi sofőrökre utaztak az M1-es autópályán járőröző korrupt rendőrök

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-21, 12:41

Az elkövetőket akár 12 év börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen, akik saját zsebre dolgoztak az M1-es autópályán.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020 szeptemberében eldöntötték, hogy közös járőrszolgálatuk során a megállított gépkocsik vezetőitől arra történő valós vagy valótlan hivatkozással, hogy közlekedési szabálysértést követtek el, pénzt kérnek. A csúszópénzért cserébe eltekintettek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől, vagy a helyszíni bírság kiszabásától.

Autópályán közlekedő járművek
A kép csak illusztráció

A nyomozás eddigi adatai szerint az M1-es autópályán járőröző elkövetők tudatosan választották ki a sztrádán közlekedő külföldi gépkocsikat, a hivatalos megfogalmazás szerint előre kitervelt és szervezett módon, rendszeres haszonszerzésre törekedve követtek el korrupciós bűncselekményeket.

Az ügyészség emberei a begyűjtött bizonyítékok kielemzése után 2020. október 19-én összehangolt akciót hajtottak vége, melyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása és további bizonyítékok beszerzése volt. A nyomozók összesen 40 bolgár levát, 75 román lejt és 165 eurót foglaltak le az elkövetőktől. Az akcióba a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai munkatársait is bevonták.

Korrupt rendőröket vernek bilincsbe

A gyanúsítottakat már ki is hallgatták, egyikük beismerte a bűncselekmények elkövetését, társa azonban nem tett vallomást. Szolgálati jogviszonyuk lemondással megszűnt. Az elkövetők terhére rótt bűncselekmények 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők, azonban a korrupt zsaruk akár 12 évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mozaik utcai vizsgaállomás
2020. augusztus 05.
Teljesen felborult a munkarend az Óbudán található épületben.
Sérült rendőrautó a szombathelyi Sugár úti sportcsarnok bejáratánál
2020. május 19.
A rendőrautóban keletkezett anyagi kár nem térült meg.

További hírek